İlhan Cihaner adaylığını açıkladı: İhtiyacımız olan cesaret

İlhan Cihaner adaylığını açıkladı: İhtiyacımız olan cesaret
CHP milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner partisinin 37. Olağan Genel Kurultayı'nda genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Cihaner, "Önce partimizi, sonra ülkemizi sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz. Asıl ihtiyacımız olan cesaret" dedi

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı hafta sonu Ankara’da yapılacak. İlk gün genel başkan, ikinci gün ise Parti Meclisi (PM) üyelerinin belirleneceği kurultayda, ‘Gelecek için Biz’ oluşumunun başını çeken CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner de genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Cihaner, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını, "Liderin seçtiği değil, üyelerin seçtiği Parti Meclisi’ne ihtiyacımız var. Bizler partimizin demokratik bir örgütle yönetim anlayışı ile Cumhuriyetin kazanımlarının sahiplenen, çağdaş ve sol bir siyasetle başarıyla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu ilkeleri parti yasalarına dönüştürmeyi parti politikalarına dönüştürmeyi amaçlayarak, CHP Genel Başkanlığı’na aday oldum. Önce partimizi, sonra ülkemizi sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz. Asıl ihtiyacımız olan cesaret" şeklinde duyurdu.

Düşman üretiyor
CHP Genel Merkezi'nde konuşan Cihaner iktidarı eleştirerek, "18 yıldır sürekli insanları birbirine düşman eden politikalarıyla AKP çocuk, kadın, yaşlı düşmanı bir iktidar. Çocuklar kadınlar tecavüze uğruyor ve öldürülüyor. Yoksulluk ve yolsuzluk birlikte yayılıyor halka ise yoksulluk düşüyor. Yargı sistemindeki çöküş ise her bir reformla daha da derinleşiyor. AKP düşman siyasetini dünyaya yaydı ve kavga etmediği tek bir devlet kalmadı neredeyse. Böylece herkesin düşman olduğu bir yönetim haline gelerek her devletin oyuncağı olmaya müsait bir yönetim haline dönüştü. Sorumlu iken kendini kurtarmak için düşman üreterek kurtulmaya çalışıyor. Kendisine karşı olana eleştirene hain damgası vurmaya çalışıyor kendisiyle Türkiye'mizi aynıymış gibi kabul ettirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Lütfen kurultaya katılın
Süre gelen bu koşullar çerçevesinde CHP'nin 37. Kurultayı'nı yapacağını söyleyen İlhan Cihaner, "Partimizin tarihsel rolü en iyi şekilde kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak tarif edilmektedir. Bu niteliği gereği yaptıkları ve hatta yapmadıklarıyla nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belirleme potansiyeli vardır. Genel eleştirimiz partimizin bu potansiyeli yeterince kullanmadığı yönündedir. Öncelikle Kurultay'ımızın pandemi koşullarında düzenlenmesinin verimli ve demokratik koşullarda yapılmasının önünde en büyük engel olduğunu vurgulamak istiyorum. Onur üyelerimizin ve partililerimizin sınırlandırılacağı bir kurultay iktidar dinamizmini örgütümüze taşıyamaz ancak şimdi bize düşen bu kurultayı tarihsel önemine uyacak şekilde gerçekleştirmeye çalışmaktır" açıklamasında bulundu. Kurultaya katılmak istemeyen delegelere çağrıda bulunan Cihaner, "Lütfen bu tarihsel kavşakta, bu tarihi sorumluluğu almak üzere kurultaya katılın. Kurultayımız CHP geleneğini geleceğe taşıma görevi ile karşı karşıya" dedi.

CHP'NİN ANA SİYASET HATTI NE OLACAK?
Cihaner, kurultayda son yıllarda gerilimi yaşanan iki hattın tartışılması gerektiğini ifade ederek "Partimizin ana siyasi hattı ne olacak? Partimizin iç işleyişi ne kadar demokratik olacak? Bu tartışmaları elden geldiğince kurultay gündemine taşımaya çalışacağız. Kurultayımız CHP geleneğini geleceğe taşıma göreviyle karşı karşıya. Geçmişe dönmek için değil, geleceği kurmak için, yurdumuzda ve dünyada ön şartsız barış için, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, çalışma hakkı için, çocuk, kadın, yaşlı, engelli, LGBT, her inancın, her kimliğin, her etnisitenin bir arada ve eşit yaşamalarının ön koşulu olan laiklik için, insancıl bilim ve yaratıcı sanat için, özgürlüklerin koruyucusu adalet için, ırmaklarımız, denizlerimiz, dağlarımız, ormanlarımız, hayvanlarımız için, gelecek için CHP'ye ihtiyaç var. CHP’nin de ihtiyaç duydukları var" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.