İmamoğlu gençlere seslendi; Diyanet'e tepki gösterdi

İmamoğlu gençlere seslendi; Diyanet'e tepki gösterdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyanet'in hutbesine tepki gösterdi. İmamoğlu, Boğaziçili gençlere de çağrı yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoya katılan gençlere yönelik tutumu eleştirdi. İstanbul'a yapmak istedikleri altyapı projelerinin iktidar tarafından engellendiğini de söyleyen İmamoğlu, 2023 seçimlerine ilişkin mesaj da verdi. 

GAZETECİLERE ANLATTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Raylı Sistemler İçin Hamle" başlıklı toplantı sonrası, bir grup gazeteci ile sohbet etti. 

SİYASİ MESAJLAR

Sohbete katılan gazetecilerden olan Barış Yarkadaş, İmamoğlu'nun sözlerini ve izlenimlerini sosyal medya hesabından paylaştı. 

TAKSİ SORUNU

Gazeteci Barış Yarkadaş, şunları yazdı: 

İBB Başkanı @ekrem_imamoglu , "Raylı Sistemler" sunumu sonrası aralarında benim de olduğum bir grup gazeteciyle kahve sohbeti gerçekleştirdi. İktidarın önüne çıkardığı engelleri ayrıntılı olarak anlatan İmamoğlu, "UKOME'de sandalye sayısı artırılarak, yeni taksi sistemine geçmemiz engelleniyor. Taksi meselesi büyük bir meseledir. Ancak bu sorunu çözmede kararlıyız" dedi. 

"SÜREÇ UZUYOR"

Ekrem İmamoğlu, bazı yatırımlar için gereken bono tahvili işleminin 1 yıl sürdüğünü de belirterek, "Normalde 3 aylık bir süreçte yapılabilecek bir işlem" ifadesini kullandı.

İmamoğlu, "Yeni borçlanma talebimiz de var. 300 milyon Euro... Bunun için de tam 9 aydır bekliyoruz" dedikten sonra özetle şöyle konuştu: "Metrobüs araçlarımız eski. 300 aracı yenilemek için meclisten yetki aldık. Yurt dışı borçlanması için yetki istedik. Ancak ne yazık ki; 2021 Yatırım Planı'na alınmadı isteğimiz. İşlemler bugün başlasa, otobüsün İstanbul'a gelmesi 1 yıl sürer... Bazı yatırımlar için Ağustos'tan beri cevap bekliyoruz." 

2023 MESAJI!

İBB Başkanı İmamoğlu, HIZ-RAY'ı da hayata geçirmek istediklerini, bunun İstanbul'a nefes aldıracak bir proje olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Daha şimdiden projeye talip olanlar var. Ancak hayata geçmesi için, Kamu Yatırım Programı'na alınması ve Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor" deyince Gazeteci Mehmet Tezkan araya girdi ve "Bu proje gerçekleşmez" dedi. İmamoğlu, bunun üzerine "Neden?" diye sordu.  Mehmet Tezkan, "Cumhurbaşkanı bu projeyi onaylamaz" dedi. 

İmamoğlu bunun üzerine "Onaylaması için girişimde bulunuruz. Nasıl olsa 2023'teki seçimde Cumhurbaşkanı değişecek. Proje o zaman hayata geçer" dedi. Bu söz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun toplantıda verdiği siyasi mesajın ilkiydi.

BOĞAZİÇİ VE DİYANET

İkinci siyasi mesaj ise benim sorduğum sorunun ardından geldi. Ekrem İmamoğlu'na "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile görüştünüz. Şu an sekiz öğrenci de tutuklu. Gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz, öğrencilere ve hükümete mesajınız var mı?" diye sordum. İmamoğlu şunları söyledi:

"Üniversitedeki protestoların ardından yaşanan gözaltılar sonrası, kamu yöneticileriyle bazı görüşmeler yaptım. Bunların sayısı 6-7'dir. Ancak bunları kamuoyu ile paylaşmayı doğru bulmuyorum. Boğaziçili gençlerimizle de internet üzerinden uzun bir görüşme gerçekleştirdik. 

Ne yazık ki; hoş olmayan bir süreç yaşanıyor. Gençlerimize söylenmedik söz, edilmedik hakaret kalmadı. Ben gençlerimizin devlete küfretmediğini biliyorum. Akademik bir talebi dile getiriyorlar. Bu taleplere kulak verilmiyor. Aksine, gençlere ahlak ve edep dersi veren hutbe var.

Ben o hutbeyi doğru bulmadım. Diyanet, sürekli siyasetin içinde. Diyanet madem bu konuları ele alıyor, o halde 3 gençten ikisinin işsiz olduğunu da devleti yönetenlere hatırlatsın ve işsizliği çözmeleri için çağrı yapsın. Diyanet, 'Gençleri ayırmayan devlet yöneticileri olsun' diye de dua etsin." 

GENÇLERE ÇAĞRI

İBB Başkanı İmamoğlu, sorum üzerine gençlere ise şöyle seslendi: 

"Gençlerimiz özgün protestolarını yapsınlar, onların yanındayız. Ancak bunu kampüsün içinde gerçekleştirsinler. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi kampüsün içinde gerçekleşmeli, orada devam etmeli."

.@ekrem_imamoglu sözlerini şöyle tamamladı: "Protestoya katılan gençleriniz, tüm gençlerimiz gibi zeki ve birikimli... Toplumun çok büyük bir kesimi de arkalarında... Ancak ne yazık ki; gözaltına alınıyor, tutuklanıyorlar. Milletvekillerimiz onları karakolda da adliyede de yalnız bırakmıyor. Biz de yanlarındayız. Kendilerini kesinlikle yalnız hissetmesinler." 

GÜNDEM BOĞAZİÇİ

İmamoğlu'nun bir grup gazeteci ile yaptığı uzun sohbetin özeti bu... 

Belli ki; Boğaziçi direnişi, her türlü zorbalık ve baskıya rağmen,  siyasetin ana gündemlerinden biri olmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.