İmamoğlu'na 'limon kumpası'nda 8 ay sonra gelişme

İmamoğlu'na 'limon kumpası'nda 8 ay sonra gelişme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kurulan 'limon kumpası'yla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İmamoğlu'nun Mersinli çiftçiden alıp İstanbul'da dağıttığı limonla alakalı yalan haber üreten kişiler hakkında 8.5 ay sonra iddianame hazırlandı. Savcılık 4 şüpheli hakkında 2 yıla kadar hapis istedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in önerisi ile harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 ton limonu Mersinli üreticiden satın almıştı. Nakliyesini Mersin Büyükşehir'in karşıladığı 100 ton limonun ilk partisi yola çıkmıştı.

YANLIŞ BİLGİ VERMEYE ZORLADI

Limon üreticisiyle konuşup, konuyu haberleştirmek isteyen bir kameramanın ise, üreticiyi kendi yönlendirmeleriyle konuşturduğu ve yanlış bilgiler vermeye zorladığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet Gazetesi  Ege Bölge Temsilcisi ve yazarı Tuncay  Mollaveisoğlu, yapılan limon kumpasını ortaya çıkarmıştı.

Yapılan haber sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üretici, kameraman ve haber sitesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası savcılık, Erdemli Yerel Diriliş Gazetesi imtiyaz sahibi Mahmut Dölek, çiftçi gibi konuşan Ömer Tuncel, cep telefonu ile görüntüyü çektiği ileri sürülen Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman'ın yanı sıra Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer'in ifadelerini aldı. 

Şahıslardan Diriliş Haber isimli internet sitesi sahibi Mahmut Dölek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun limon üreticileri hakkında atmış olduğu bir sosyal medya mesajı üzerine bu mesajı haber konusu yapmak istediğini, bunun için Ömer Tuncel isimli şahısla röportaj ayarladığını ve Emrah Toroman ile Ömer'in bahçesine gittiklerini ve limon üreticilerinin mağduriyeti ile alakalı röportaj yaptıklarını ancak amaçlarının mizah yapmak olduğunu söyledi. Diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. İfadelerin alınmasından 8.5 ay sonra Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, şahısların İmamoğlu'nun itibarını sarsmak, yalan haber yapmak ve kamuoyu gözünde küçük düşürmek suçlamaları yöneltildi. 4 kişi hakkında 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.