İmamoğlu'nun limon yardımını karalamak için haber yapan 2 gazeteci hakkında suç duyurusu

İmamoğlu'nun limon yardımını karalamak için haber yapan 2 gazeteci hakkında suç duyurusu
Mersin'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun limon yardımını karalamak için üretici kılığına girerek haber yapan 2 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Siyasi karşıtlık nedeniyle gerçeğe aykırı haber verilmesi, yargı kararlarında özel olarak ele alınmalıdır" dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun limon yardımı nedeniyle hedef alındığı görüntülerle ilgili açıklama yapan Avukat Kemal Polat, "Müvekkilimiz Sayın Ekrem İmamoğlu'nu karalamanın medyada özel olarak organize edildiği kamuoyunun malumudur. Bu organizasyon için çekim yaptığını tahmin ettiğimiz iki gazetecinin limon üreticisi kılığına girerek toplumu yanıltma girişimleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Av. Polat, şöyle devam etti:

"YARGI KARARLARINDA ÖZEL OLARAK ELE ALINMALIDIR"
"Siyasi karşıtlık nedeniyle gerçeğe aykırı haber verilmesi, yargı kararlarında özel olarak ele alınmalıdır. Zira toplumun haber alma hakkı için getirilmiş geniş basın özgürlüğünün, güçlü olanın sorumluluktan muaf bir siyasi baskı aracı halini almasının sakıncaları çok fazladır. Demokratik bir toplumun korunması için gerekli olan bu hususu yalnızca gerçeklik unsurunun ispat ölçüsü için önerdiğimizi vurgulamam gerekir. Bu husus basın meslek ilkelerine de uygundur. Siyasi karşıtlık, eleştiri amacı güden yayınlarda özel bir sınırlama sebebi olmamalıdır.

"BU YOLLA PRİM KAZANILMAZ"
AK Parti içindeki siyasi çekişmeler nedeniyle kendini göstermek istediklerini anladığımız bu kişilerin bu yolla prim kazanabileceğini düşünmeleri de bu eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bu vesileyle yıllardır hukuki mücadelesini verdiğimiz bu meseleyi kamuoyuna aktarmak isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.