İmamoğlu: Sosyal yardım miktarını 775 milyon liraya çıkardık

İmamoğlu: Sosyal yardım miktarını 775 milyon liraya çıkardık
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da sosyal yardım miktarının 775 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Toplumun yüzde 64'ünün sokağa çıkmayla ilgili bir sorunu yok. Ancak hepimiz sanki bu tecrit kendimize uygulanıyormuşçasına evden çıkmamamız gerekiyor. Toplu taşımayı hazır tutuyoruz ama bunu görevi olan insanlara kolaylık sağlamak.

"Saat 21'den itibaren metrolar kullanılmayacak"
Bugün yüzde 25 yoğunluğa müsaade etmediğimiz toplu taşıma süreçlerinde bugünden itibaren çok aza inmiş moda ve İstiklal Caddesi tramvaylarını iptal ettik. Kabataş-Taksim hattını da durdurduk. Bu hatlarımızın kullanımı neredeyse yüzde 1'e inmişti. Yüzde 5'e kadar düşen metro hattı kullanımından dolayı , saat 21'den itibaren metroları artık kullanamayacaksınız.

"Maske stoğumuzu hakla dağıtıyoruz"
100 bine yakın maskeyi kullanım için duraklarda hazır tutuyoruz. Tüm maske stoğumuzu halka dağıtıyoruz. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza maske dağıtılacak.

"Sahra hastaneleri için çalışma başlattık"
Sahra hastaneleriyle ilgili çalışmaları başlattık. Yenikapı, Maltepe, Beylikdüzü balık halinin bunun için uygun mekânlar olduğunu düşünüyoruz. İnşallah gerek olmaz ama olması halinde sahra hastanelerinin hazır olmasını önemsiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.