İmamoğlu’na Erzurum mitinginde taşlı saldırı

İmamoğlu’na Erzurum mitinginde taşlı saldırı
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine saldırı düzenlendi. Yaşanan olaylar sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

Cansev Temuçin - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitingi sırasında taşlı saldırıda bulunuldu. İmamoğlu’nun otobüsüne taş ve farklı cisimler fırlatan vatandaşlar, mitinge katılanların yaralanmasına neden oldu.

Yaşanan olaylar üzerine miting otobüsünden polise seslenen Ekrem İmamoğlu, olaya sebep olan devlet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. İmamoğlu’nun uyarmasının ardından polis saldıran gruba müdahaleye başladı.
İmamoğlu yaptığı konuşmada şunlar söyledi:

“Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun. Polise ve valiye tepkisini sürdüren İmamoğlu, “Polis, emniyet müdürü, vali, vatandaşın güvenliğini sağlayana kadar burada duracağız ve bir yere gitmeyeceğiz. Sizler burada elinde Türk bayrağı olanlara, kadınlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Erzurum’da yarım kalan mitingden dağılan vatandaşlar da sözlü ve taşlı saldırılara uğradı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” Mustafa Kemal’i askerleriyiz” sloganları ile karşılık verdi. Miting alanında başından yaralanan bir vatandaş da uzun süre hastaneye götürülmeyi bekledi.

Saldırı sonrası açıklamada bulunan İmamoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Başta bize izin vermediler daha sonra ise bir selamlama konuşması yapılabileceği söylendi. Tedbirlerle ilgili valilikte de görüşüldü ve 5 bin polisle tedbir alındığı söylendi. Alana geçtiğimizde vatandaşlarımız orayı doldurmuştu. Konuşma başlayınca belirli bir grup taşlamaya başladı ve buna hiçbir müdahalede bulunmadı. Bize atılan taşlar otobüsün üzerinden alandaki vatandaşlara da ulaştı. Benim gördüğüm 10-15 kişi yaralandı. Bunun üzerine ben de vatandaşlara otobüsün etrafından çekilin dedim ve otobüse bindim. Bu olaydan İçişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na kadar herkes sorumludur. Buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum’u terk etmiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.