İmamoğlu'ndan Akşener'e “ittifak” yanıtı

İmamoğlu'ndan Akşener'e “ittifak” yanıtı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçime kendi adayları ile katılacakları yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

2024 yılının mart ayında düzenlenecek yerel seçimler öncesinde partiler aday belirleme süreçlerine devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz hafta yaptığı “81 ilde aday çıkaracağız” açıklamasının yankıları ise halen sürüyor. Son olarak tartışmaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. İBB liderinden Akşener’e çağrı geldi.

Ekrem İmamoğlu, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşarak yerel seçimler için ittifak mesajı verdi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ses getiren açıklamalarını değerlendiren İmamoğlu, “İttifak şart” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

“İttifak siyaseti”

Türkiye’de artık bir “ittifak siyaseti” yaşandığını söyleyen İmamoğlu, "Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım" diyerek Akşener’e mesaj gönderdi.

“Yüz yüze konuşup anlamak isterim”

İşte İmamoğlu’nun Akşener’e ittifak yanıtı: “Sayın Akşener'in söylemlerini takip ettim. Ama içerik olarak nasıl somut hamleler olacak ya da süreci bugünden tayin edecek mi, yoksa değerlendirecek mi, zaman içerisinde kararını başka süreçler etkileyebilir mi, bunlar konuşmaya muhtaç. Diyalog her zaman gereklidir. Biz bu anlamda İYİ Parti kitlesi ve teşkilatıyla İstanbul'da gayet uyumlu bir süreç yürüttük. Şu anda sadece sayın Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir. Onun için somut bir cevap verilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum.”

Rakibini bildiğini yineledi

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, İsmail Saymaz’ın kendisine yönelttiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi geçen kişilere yönelik soruya ise net yanıt verdi. İmamoğlu daha önce de söylediği gibi “İstanbul’daki rakibimi biliyorum” diye konuştu. İmamoğlu sözlerini “Diğerleri beni ilgilendirmiyor” diyerek noktaladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.