İmamoğlu'ndan değişim vurgusu: Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor

İmamoğlu'ndan değişim vurgusu: Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- Geçici sonuçlar sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan yüzde 52 oy alarak beş yıl daha görevine devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçları sonrası ilk kez konuştu.

İmamoğlu "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; "Değişmeyen tek şey değişimdir." notuyla videolu paylaşımda bulundu.

İmamoğlu büyük hayal kırıklığı yaşayan 10 milyonların olduğunun farkında olduğunu söyleyerek "Sakın umutsuzluğa asla kapılmayın." dedi.

Her şey yeniden başladığına dikkat çeken İmamoğlu "Değişmeyen tek şey değişimdir." ifadelerini kullandı.

Son olarak seçmenlere çağrıda bulunarak saat 20:00'de Maltepe Meydanı'nda düzenlenecek olan 570. fetih etkinliklerine davet etti.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Sakın umutsuzluğa asla kapılmayın"

28 Mayıs seçimleri sonuçlandı. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde bir siyasetçi olarak bu sonuçların milletimize ve güzel ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Türkiye'nin şimdi hızlıca normalleşmeye ve gerçek sorunlarına çözüm bulmaya acilen ihtiyacı vardır. Bugün büyük hayal kırıklığı yaşayan 10 milyonların olduğunun farkındayım. Sevgili çocuklar sakın ama sakın üzülmeyin. Kıymetli gençler sakın ama sakın umutsuzluğa asla kapılmayın.

"Az zamanda çok ve büyük işler başarabilen bir ulusuz"

Hanımefendiler, asla tedirgin olmayın. Beyefendiler başınız dik yürümeye devam edin. Biz az zamanda çok ve büyük işler başarabilen bir ulusuz. Yine başarırız. Benzer bir hayal kırıklığı bundan 5 yıl önce de yaşanmıştı. Ama sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Doğru işler yaptık.

Ve hep birlikte sonuç aldık. Birlikte başardık. Kimse endişe etmesin. Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim, aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk gibi. Tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız.

"Biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık"

Bugün 29 Mayıs. Bugün İstanbul’un fethinin 570'inci yıl dönümü. Asırlar boyu ne ordular, ne komutanlar İstanbul kapısından eli boş döndü.

Ama gün geldi yöntemle ve araçlar değiştiren Mehmet fethetti. Fatih oldu. Sadece bu kadim şehri değil bu şehirde yaşayanların gönlünü de fethetti. Böylece fethi kalıcı kıldı. Biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık. Bundan sonra bütün gönülleri kazanmak için mücadeleye devam edeceğiz.

"Güvenin her şey çok güzel olacak"

"Başta demokrasi neferleri olan sizleri, sevgili çocukları, o canım gençleri, anneleri bugün saat 20:00'de Maltepe Meydanı'nda düzenleyeceğimiz 570. fetih etkinliklerine davet ediyorum. Yapacaklarımızı ve değişimi konuşacağız. tüm kalpleri fethetmek için nasıl daha hızlı koşabileceğimizi birlikte paylaşacağız. Gençliğimiz var, bana güvenin her şey çok güzel olacak"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.