İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘özel teftiş’ yanıtı

İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘özel teftiş’ yanıtı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi: Bakın burada tüm terör örgütlerinin reklamını yapan bir bakan var.

10 CHP’li belediye başkanıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın ‘personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu’ iddiasıyla başlattığı ‘özel’ soruşturmayla ilgili konuştu. 

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:


 

Teftiş ile sorunumuz yok

 “Teftiş edilmekle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Gelen her müfettişimizi de nasıl ağırladığımızı, nasıl saygın bir şekilde karşıladığımızı, görevlerini en bağımsız şekliyle yapmaları için onlara nasıl imkanlar sunduğumuzu en iyi kıymetli müfettişler bilirler.”



Her verisi yanlış

“İç işleri bakanlığında oturan şahıs, 12 Aralık günü konuşma yaptı. Ve istanbul belediyesinde tam 557 terörist olduğunu iddia etti. Bir gün önce ise yaptığı bir konuşmada da Türkiye’deki toplam terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. Tabi her verisi yanlış olan sayın Bakan’a da şunu hatırlatmak isterim, 12 Aralıkta bu konuşmayı yapmıştı, dün itibari ile tam 2 hafta geçti üzerinden. Bu 2 haftada içişleri Bakanı ne yaptı, biz ne yaptık, hiç bir şey duymadık ve hiçbir yazı almadık. Ancak belediye başkanı olarak bazı işlemler başlattık. Bu beyanı ciddiye alarak 15 Aralık’ta benim onayımla teftiş kurulunda bir araştırmaya ve gerekiyorsa soruşturmaya izin verdim.




Ben devletin Twitter'dan soruşturma başlattığını ilk defa duyuyorum


Yine 15 Aralık’ta İçişleri Bakanlığına ve sayın Bakanın kendisine yazı yazdık ve bilgi istedik, kimdir bunlar liste yollayın bizde gereğini yapalım dedik. Bir Bakanlığın terörist ile ilgili bir tespiti varsa bu konuyu ciddiye almalıyız tabiki. Bakanlık yazımıza hiç bir cevap vermedi ve bu uyuyan bakanlık dün uyandı ve bir tweet attı. Tweet atarak hakkımızda bir soruşturma işlemi başlattığını duyurdu. Ben devletin Twitter’dan soruşturma izni vererek bir işlem başlatmasını ilk defa duyuyorum. Bu teftişin başlatma işlemi böyle olmaz. 15 gün sonra bir pazar akşamı böyle bir tweet ile süreci başlatmak aklına geldi, acaba niye.  Çünkü sayın cumhurbaşkanı pazar günü konuştu içi siyaset dolu mesajlar verdi ve bu konuşmadan sonra içişleri bakanı ortaya çıktı ve böyle bir açıklama yaptı.



Tut kulağından götür at hapse


"Bu açıklamayı kınıyorum. Kendi resmi hesaplarından terör örgütlerinin reklamını yapan bir bakanlık. Bu açıklama biçimininde devlet adabına uygun olmadığını düşünüyor ve kınıyorum. Bir sayı veriyor, bunlar terörist diyor, tespit yapıyorsunuz ve sonra bakanlık olarak teftiş başlatıyorsunuz. Sen bakanlıksın terörist olduğunu tespit ettiysen tut kulağından götür at hapse.İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı’ndan alınır. Dolayısıyla İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir.”

Soruşturma açılması gereken kişi Bakan'ın kendisi

“Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. ‘Terörist var’ deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.