İrem Kütük nasıl öldü? Sorumsuzluk ve ihmalin resmi çizildi

İrem Kütük nasıl öldü? Sorumsuzluk ve ihmalin resmi çizildi
Türkiye'nin kahrolduğu İrem Kütük'ün ölümü ile ilgili yaşananlar merak ediliyor. Kamyonet sürücüsü tutuklanırken kapının açık bırakılması ihmal ve sorumsuzluk sonucu olarak göze çarpıyor. İrem Kütük'ün hayatını kaybettiği anı resmedildi.

İrem Kütük öğrencisi olduğu ODTÜ'de yürürken bir kamyonetin açık bırakılan kapağı kendisine çarptı. Çarpmanın etkisiyle 2 metre öne düşen ve ağır yaralanan genç öğrenci tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı ve hayatını kaybetti. Öğle sonrasındaki derse yetşebilmek adına yürüdüğü yolda son nefesini veren İrem Kütük ile ilgili olayın yaşandığı anın resmi de çizildi. Soruşturma dosyasına göre, 100. Yıl Mahallesi’nde arkadaşlarıyla öğrenci evinde kalan Ortadoğu Teknik Üniversitesi psikoloji bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İrem Kütük'ün (21) ölümüne neden olan kamyonetin çıktığı kasis yüksekliği de incelenecek.

irem kütük
İnfografik: Faruk KUTLU

Şoför tutuklandı
İrem’in ölümünün ardından Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında kamyonet şoförü Tahir Kepelek gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan Kepelek’in ifadesinde, olayda ihmalinin olmadığını belirterek, “Yüksek kasisten geçerken kamyonetin damper kapağı yana açıldı, kapağın öğrenciye çarptığını sonradan fark ettim” dediği öğrenildi. Tahir Kepelek, ifadesinin ardından çıkarıldığı Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nce ‘ihmal ve ölüme neden olmaktan’ tutuklandı.

27 yıllık çalışan
İrem’in ölümüne neden olan kamyonetin ODTÜ İç Hizmetleri’ne ait olduğu, şoförü Tahir Kepelek’in ise ODTÜ İç Hizmetler Kadrosu’nun 27 yıllık çalışanı olduğu öğrenildi. İrem Kütük’ün ölümünün ardından ODTÜ Rektörlüğü ile İç Hizmetler Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Kazanın gerçekleştiği yoldaki kasisin yüksekliği de ayrıca incelenecek.

Açık unutulmuş
Olay yeri inceleme raporu ise İrem’in ölümünün göz göre göre geldiğini ortaya koydu. Raporda, “Seyir halinde bulunan 06 GJ 429 plakalı aracın damper kapağının açık unutulduğu, damper kapağının açık halde aracın seyir ettiği, aracın kasisten geçtiği sırada unutulan damper kapağının yana açılmasıyla kaldırımda yürüyen üniversite öğrencisinin yüzünün sol bölümüyle, kafasının sol yan bölümüne çarptığı, çarpma sonucu ağır yaralandığı” anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.