İstanbul'da kreşler kapatıldı

İstanbul'da kreşler kapatıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından anaokullarıyla ilgili yayınlanan genelgede kreşlerden bahsedilmemişti. İstanbul Valili bugün kreşlere gönderdiği yazıyla karışıklığa son verdi.

Diğer tüm kısıtlamalar Salı gününden itibaren uygulamaya alındı. Anaokulları kapatıldı ancak kreşler yüz yüze eğitime devam etti.

İstanbul'da belirsizlik bugün kreşlere gönderilen yeni talimatla sona erdi. Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can imzasıyla kreşlere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLECEK

"İçişleri Bakanlığı'nın “Yeni Kısıtlamalar ve Tedbirler” konulu emirleri doğrultusunda ekte yer alan İl Hıfzısıhha Meclisi'nin 01.12.2020 tarihinde almış olduğu 110 sayılı kararın B-9 Maddesi'nde “Ana sınıfı ve anaokullarının faaliyetlerine ara verilmesi hükmü” bulunduğundan ilimizdeki resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılması hususunda gereğini rica ederim.”

Çocuklarını kreşe gönderemeyecek çalışan anne babalar şaşkın. İzmir'de kreşlerin kapatılma kararı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “0-6 yaş çocuğu olan çalışanlarımızı yeni bir düzenlemeye kadar idari izinli sayacağız” açıklaması yaparak ebeveynleri rahatlatmıştı. Diğer şehirlerde yetkililerin nasıl bir çözüm üreteceği ise merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.