İstanbul'daki yeni havalimanının adı Recep Tayyip Erdoğan mı olacak?

İstanbul'daki yeni havalimanının adı Recep Tayyip Erdoğan mı olacak?
Dün deneme uçuşuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez ayak bastığı istanbul'daki 3. havalimanı için önemli bir ortaya atıldı. Anadolu Ajansı Editör Masası'n konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan isim konusunda Erdoğan'ın adının verilip verilmeyeceği sorusunu cevapladı.

Yeni havalimanı 29 Ekim'de dünyaya kapılarını açacak. Sıfırdan yapılan en büyük havalimanı ünvanını taşıyan İstanbul'daki son projenin ardından sıra adına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verileceği konusunda iddiaları yanıtlayan Arslan önemli ifadeler kullandı;

İsim konusuna gelince Recep Tayyip Erdoğan niye olmasın? Son 16 yıldır başbakan ve cumhurbaşkanı olarak yaptıklarına, ondan önceki 8 yıl belediye başkanlığı da dahil yaptıklarına bakarsanız niye olmasın? Ancak elbette ki takdir cumhurbaşkanımızın, karar merci o. Dün akşam şöyle bir ifade kullandılar. Dediler ki, "Bu havalimanını yapmak adına 5 ortak çok ciddi bir yükün altına girerek bu işi yapıyorlar." O yük ne? 10 milyar 240 milyon euro'nun üzerinde. Türk lirasına çevirriseniz 50 katrilyondan bahsediyoruz; sadece yapımı. Ve yine 25 yıllık işletme döneminde de 22 milyon euronun üzerinde kira bedeli verecekler. Görevli şirketler elbette ki isim hakkıyla ilgili öneriler getirebilirler. Ve açıldığı dönemde de isim konmuş olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.