İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi. Olası bir İstanbul depreminde en riskli ilçeler belli oldu.

İstanbul deprem haritası ile en riskli ilçeler belli oldu. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerinin ardından sıklıkla gündeme gelen 'beklenen İstanbul depremi' hakkında açıklama yapan uzmanlar, 7 ile 7.5 büyüklüğünde deprem olabileceğini söylüyor. İşte İstanbul deprem haritasına göre en riskli ilçeler...

İSTANBUL DEPREM HARİTASINA GÖRE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İstanbul deprem haritasına göre Beyoğlu ve Fatih, olası bir depremde en riskli ilçelerin başında yer aldı. Şehrin kalabalık ve nüfusunun fazla olması riski büyüten etkenlerden.

İSTANBUL'DA DEPREM FAY HATTINA EN YAKIN İLÇELER 

İstanbul deprem haritası içinde fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar.

İSTANBUL DEPREMİ EN ÇOK HANGİ İLÇELERDE HİSSEDİLECEK?

Uzmanlar, en yaşlı ilçe olan Beyoğlu'nun, ikinci olarak da Fatih'in depremden en fazla etkiyi göreceğini söylüyor.

Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece'nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri'nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi'nin de depremden cidi şekilde etkilenmesi bekleniyor.

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLABİLİR?

Uzmanlar İstanbul'da 7.0 ila 7.5 şiddetinde deprem olacağını bekliyor. Ancak kesin tarih vermek mümkün değil.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Prof. Dr. Zeki Gündüz, Kahramanmaraş depreminin İstanbul depremini tetikleyemeyeceğini şu ifadelerle anlattı: "Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde meydana gelen bir depremin İstanbul'u etkilemesi pek mümkün değil tabi ki. Ayrı bir fay hattı üzerinde. Fakat sonuç itibariyle İstanbul'daki binalarımız da aynı riski maalesef taşımaktadır. Yapı stokumuz oldukça eski" 

1509 VE 1766 BÜYÜK İSTANBUL DEPREMLERİ

Son 500 yılda İstanbul'da 1509 ve 1766 yıllarında iki büyük deprem oldu. 10 Eylül 1509 İstanbul depremi, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusu olan 7.2 şiddetinde olduğu tahmin edilen deprem olarak kaydedildi. Bu depremde Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentinde 4 bin ile 13 bin arasında kişi hayatını kaybetti. On binden fazla kişi yaralanırken yaklaşık bin 70 hane yıkıldı, binalar ağır hasar aldı.

22 Mayıs 1766 İstanbul depremi ise Marmara Denizi'nin doğusunda Perşembe sabahı meydana geldi. Jeologlar ve deprem bilimcileri, 1766 depremini 'çok büyük deprem' olarak tanımladı. 

DEPREM MARMARA'DA TSUNAMİ YARATTI!

Kocaeli'den Tekirdağ'a kadar uzanan alanda etkili olan 1766 depremi Marmara kıyılarında tsunami yarattı. Büyük hasarlara neden olan deprem sonucunda 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.