İstanbul Valiliği duyurdu: Nargile yasaklandı mı?

İstanbul Valiliği duyurdu: Nargile yasaklandı mı?
İstanbul valiliği, plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesine yönelik karar aldı.

İstanbul Valiliği'inden Covid-19 salgınının başladığı 2020'de yasaklanan nargile salonlarına ilişkin yeni açıklama geldi.

Vali Davut Gül imzasıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda yeni bir karar alınıncaya kadar kafelerde nargile servisi yasağının süreceği belirtildi.

Öte yandan konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verildiği de açıklandı.

"Nargile Salonu ve Nargile Kafelerin faaliyetleri 16.03.2020 tarihli 5361 sayılı Bakanlığımız emri gereğince geçici süreliğine durdurulmuştu. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin 29.06.2021 tarihli ve 54 sayılı kararı ile de nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edildiği ve konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verilmiştir."

Vali Gül'den açıklama

Vali Gül, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Gül, "İstanbul'da; plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır. Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" bilgisine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.