İstanbul’a kar yağacak mı 20 Mart 2024? Havalar ne zaman ısınacak, yağmur kaç gün sürecek İstanbul?

İstanbul’a kar yağacak mı 20 Mart 2024? Havalar ne zaman ısınacak, yağmur kaç gün sürecek İstanbul?
İstanbul’da 20 Mart gününden itibaren etkili olmaya başlayan soğuk ve yağışlı hava kente kar getirecek mi? İşte yanıtı…

İstanbul’da 19 Mart Salı akşamından itibaren başlayan sıcaklık düşüşü vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbullular ani başlayan soğuk havanın kaç gün süreceğini ve kentte kar yağışı beklenip beklenmediğini merak etmeye başladı. Peki İstanbul’da düşen sıcaklıklar kar yağışına neden olacak mı, yağmur kaç gün sürecek, havalar ne zaman yeniden ısınacak? İşte merak edilen soruların cevapları…

Yaptığı isabetli hava tahminleri ile dikkat çeken Hava Forum sayfası, İstanbul’da ve yurt genelinde yaşanan sıcaklık düşüşlerini değerlendirdi. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkili olduğunu belirten sayfa Marmara’dan başlayan sıcaklık düşüşünün diğer bölgelere de yayılacağının ifade etti. Hava Forum, yaşanan soğuk ve yağışlı havanın İstanbul’da kar yağışı getirmeyeceğini ancak bazı şehirlerin beyaza bürünebileceğini de belirtti.

İşte Hava Forum’un paylaşımında yer alan o ifadeler: “Bu gece 04:00'ten itibaren yurdumuza Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava giriş yapacak. Soğuk hava önce Marmara'ya yayılacak. Çarşamba gecesinden itibaren ise Karadeniz ve İç Anadolu'ya yayılacak. Ankara, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Sivas, Kayseri gibi birçok iç kesimde yer alan şehirlerde çarşamba gecesi ve cumartesi arası karla karışık yağmur ve kar yağışları bekliyoruz. Beyazlayan şehirler olacaktır. İstanbul'da ise kar beklemiyoruz ancak aralıklarla yağmurla hava 7-8 derecelere inecek. İstanbullular geceleri 1-3 derece sıcaklıklarla epey üşüyecek…”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.