İstanbul’da deprem mi oldu 9 Mayıs 2023?

İstanbul’da deprem mi oldu 9 Mayıs 2023?
İstanbul’da 9 Mayıs 2023 günü deprem oldu mu? Marmara Bölgesi’nde 9 Mayıs günü yaşanan sarsıntının büyüklüğü ne?

Fatma Müge Yücetürk - 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle sarsılan Türkiye’nin farklı bölgelerinde depremler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak 9 Mayıs 2023 Salı günü Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar tarafından hissedilen hafif şiddetli bir deprem meydana geldi. İstanbul’dan da hissedilen depremin şiddeti kaç olarak açıklandı? İşte 9 Mayıs 2023 Salı günü meydana gelen depremler…

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 9 Mayıs 2023 günü Marmara Denizi’nde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Bursa’nın Mudanya bölgesinde yaşanan sarsıntının şiddeti ise 3,8 olarak açıklandı. Salı sabahı saat 10.20’de meydana gelen deprem 7,46 km derinlikte oluştu.

9 Mayıs sabahı yaşanan sarsıntının ardından bölgede ufak depremler yaşanmaya devam etti. AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, aynı gün saat 11.51’de Marmara Denizi, Mudanya Esence açıklarında 2,5 şiddetinde bir deprem daha oldu.

Bölgedeki sismik hareketlilik, Marmara Bölgesi’nde yaşayanları tedirgin ederken, depremlerin sürüp sürmeyeceği de merak konusu oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.