İşte İmamoğlu’nun Erdoğan’ı ağırladığı restoran

İşte İmamoğlu’nun Erdoğan’ı ağırladığı restoran
Geçtiğimiz günlerde geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı köfteci lokantasında ağırladığını açıklayan İBB Başkanı İmamoğlu’nun o lokantasının görüntüsü ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde konuk olduğu Mevzular Açık Mikrofon programında ilginç bir itirafta bulunmuştu. İmamoğlu, 1990’lı yıllarda Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna yeni oturduğu günlerde onu İstanbul’daki köfteci lokantasında ağırladığını söylemişti. Erdoğan’dan para almadığını da belirten İmamoğlu, “Borcunu ömür boyunca ödeyemez” diye konuşmuştu.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olan anısını şu sözlerle anlatmıştı: "Sayın Erdoğan'ı belediye başkanlığı döneminde, ilk aylarında lokantasında ağırlamış biriyim. O zamanlar 23-24 yaşlarındaydım. Benim lokantamda kendisi köfte yemişti ve ödemesini kabul etmemiştim. Bu borç ömrüm boyunca ödenemez."

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasının ardından pek çok kişinin merak ettiği o lokantanın görüntüsü ortaya çıktı. İstanbul’da bulunan ve ismi İmamoğlu Akçaabat Köfte Salonu olan lokanta Güngören ilçesinde yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllarda işlettiği restoranın yerinde şu anda manifaturacı olduğu biliniyor.

imamoglu-kofte.webp

56ec5ec7-7792-4a50-99b1-0ca0a5d3755d-28140834-1.jpg

“Bulaşık yıkar, ızgaranın başına geçerdim”

İBB Başkanı seçilmesinin ardından Güngören’e yaptığı bir esnaf ziyareti sırasında restoranı ziyaret eden İmamoğlu şunları söylemişti:

“Üniversite öğrencisiyken mesuliyet almıştım. Yaklaşık 20,21 yaşındaydım. Burasını açtık. Bazen personel yetişmediği zaman alt kata iner, bulaşık yıkardım. Tezgahta usta işi aksatınca ızgaranın başına geçtim. O işi de öğrendim. Hangi işi yaparsanız yapın o işin en iyisini yapmak önemlidir. Burası benim için önemli bir eğitim yeriydi. "Aslında Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk etmiştik. Üst katta yemek yemişti. Yoksa o dönemde hesabını ödeyen çıkar tabii ama konuk etmeyi tercih etmiştik. Sıklıkla da ederdik. Öyle özel misafirler geldiği zaman konuk etmeyi severdik. Misafir etmek iyidir böyle yerlerde. O sizin bereketinizi arttırır. O anlamda öyle bir anımız oldu burada" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.