İstifalar İYİ Parti'nin peşini bırakmıyor: Buğra Kavuncu'nun ardından bir istifa daha

İstifalar İYİ Parti'nin peşini bırakmıyor: Buğra Kavuncu'nun ardından bir istifa daha
İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu'nun görevinden istifa etmesinin ardından İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevinden ayrıldığını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener genel seçimler sonrası 31 Mart yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı almış ve bu da İYİ Parti içerisinde krize yol açmıştı. İYİ Parti kararın ardından bir süre istifalarla çalkalanmıştı. İstifalara rağmen kararlı duruşunu bozmayan Akşener, 31 Mart 2024 seçimlerinde ise beklediği oy potansiyeline ulaşamadı.

31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde, 2 milyon 982 bin 793 oy alarak belediye başkanlıkları yarışında yüzde 7,52’lik bir oy oranına ulaşan İYİ Parti, bu seçimde 1 milyon 680 bin oy alarak yüzde 3,77'lik bir oy oranında kaldı. Aradaki ciddi fark oy kaybını gözler önüne sererken seçim günü ilk istifa İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'dan gelmişti. Ardından da Akşener'in genel başkanlıktan istifa edeceği iddia edilmiş ancak Akşener'in seçim sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısından sadece olağanüstü kongre kararı çıkmıştı.

Bugün de İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İYİ Teşkilat Başkanı görevinden ayrıldığını açıkladı. Buğra Kavuncu'nun istifasının ardından sonraki istifa haberi de İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak'dan geldi.

Akburak istifa kararını şu sözlerle duyurdu:

“Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Büyük kongremizin, Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum. Her daim liderimizin yanındayım!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.