İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu hakkında adaylık açıklaması

İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu hakkında adaylık açıklaması
İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı sebebiyle araştırmalarda bulundu. Paçacı; "Kemal Bey cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir. Ancak tespiti sırasında birinci turda seçilmeyi sağlayacak bunu riske sokmayacak adayın tercihi doğru olur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazırlıklarını sürdüren Cumhur İttifakı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında flaş bir açıklama geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Başkan Meral Akşener'in fedakarlık gösterdiğini dile getirerek; "Meral Hanım cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklayarak büyük bir fedakarlık gösterdi ama ‘bu yarıştan çekildik, istediğiniz adayı destekleriz’ anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Habertürk'ten Sibel Erdem'e yaptığı açıklamada "Kemal Bey cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir" diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Ancak adayların tespiti sırasında en fazla seçilme ihtimali olan ve birinci turda seçilmeyi sağlayacak bunu riske sokmayacak olan adayın tercihi doğru olur" ifadelerini kullandı.



"Meral Hanım çok büyük bir fedakarlık yaptı"

Paçacı, şöyle devam etti:

“Meral Hanım çok büyük bir fedakarlık yaptı, anketlerde oy oranları yüksek olduğu, kendisinin yükselen bir trendi olduğu halde daha önce söylediği sözün arkasında durarak cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Bu, büyük bir fedakarlık örneğidir.

Bu söylediklerimizden Kemal Bey'e karşı olduğumuz sonucu çıkmasın ama İYİ Parti'nin yol haritası paydaşlarla ortak bir aday tespit edilmesi ve bu noktada seçilecek bir isim olması. Meral Hanım cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklayarak büyük bir fedakarlık gösterdi ama ‘bu yarıştan çekildik, istediğiniz adayı destekleriz’ anlamına gelmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.