İYİ Parti'de şimdi de 'hesap inceletme' krizi: Ümit Dikbayır istifa kararı aldı

İYİ Parti'de şimdi de 'hesap inceletme' krizi: Ümit Dikbayır istifa kararı aldı
Meral Akşener’in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen Ümit Dikbayır istifa edeceğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Akşener, oğlu ve gelininin banka hesaplarının kontrol edildiğini öne sürmüş “Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayri resmi bildirildi. Hiçbirinin bu ülkenin hiçbir belediyesiyle herhangi bir irtibatı, iltisakı, işi gücü yoktur. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği taktirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım" diye konuşmuştu. Akşener bilginin doğru olduğunu belirterek gayri resmi bir bilgi olması sebebiyle kimin olduğunu söylemeyeceğini ifade etmişti.

Dikbayır: Kanıtlanırsa istifa edeceğim

İddiaların ardından gündeme gelen Ümit Dikbayır, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada hakkındaki iddialarının kanıtlanması durumunda milletvekilliğinden istifa edeceğini ve Partinin Disiplin Kurulu Başkanlığı'na başvurarak hakkındaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istediğini belirtti. Dikbayır devamında sonuç alamazsa Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvuracağını söyledi.

Dikbayır, “Genel Başkan konuşmasında dil değiştirdi. Daha önce, kendisinin banka hesaplarının incelendiği söylemişti, şimdi ise ‘benim değil, kocamın ve gelinimin hesaplarını incelemişler' diyor. Önce, bu gayri resmi inceleme bilgisinin devletten geldiğini söylemişti, şimdi ise ‘Bu bilgi gayri resmi ulaştı' diyor. Bankaya resmi olarak soracaklarını, banka yetkililerinin ‘Bilmiyoruz' diyebileceğini söylüyor. Kimin banka hesabına girildiği bilgisayar incelemesiyle hemen ortaya çıkar. Genel Başkan araştırmanın gayri resmi yapıldığını söylemekle ağız değiştirdi. Bunların hepsinin dedikodu, iftira olduğu ortaya çıktı. Genel Başkan'dan beklentim, beni nasıl kamuoyu önüne attılarsa, şimdi de kamuoyu önüne çıkıp, ‘Beni yanıltmışlar' deyip açıklama yapmalı. Kendisini kim yanılttıysa, bu iftiraları kim önüne getirdiyse gereğini yapmalı.” dedi.

Disiplin kuruluna sevk edildi

Son olarak İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Zorlu'nun açıklamasından sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Dikbayır, "Bazen, stenilenleri yapmazsanız, istenmez olursunuz… ALLAH Büyük…" ifadelerini kullandı.

“Hafta sonu istifa edeceğim”

Dikbayır, Sözcü TV'den İpek Özbey'e yaptığı açıklamada “Hafta sonu istifa edeceğim” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.