İYİ Parti'den sonra değişim Saadet Partisi'ni vurdu: 'Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor'

İYİ Parti'den sonra değişim Saadet Partisi'ni vurdu: 'Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor'
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakacağı iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 27 Nisan'daki seçimli olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından Saadet Partisi'nde de Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakacağı iddia edildi.

Başta İYİ Parti olmak üzere 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne CHP listesinden giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi bu seçimde beklenilen sonuca ulaşamadı. Partilerde yaşanan oy düşüklüğü değişimi de beraberinde getirirken Saadet Partisi'nin genel başkanında değişiceği iddia edildi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gazeteci Bahar Feyzan ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Sinan Burhan, Saadet Partisi'ne yönelik kulis bilgisini paylaşarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi’nde de Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakacağını ileri süren Burhan, şu anda genel başkanlık için 4 tane ismin geçtiğini öne sürdü.

Burhan, “Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığı bırakıyor. Saadet Partisi'nde bu haftadan itibaren il başkanları toplantısı yapılacak. İl başkanları toplantısında 'kimi aday göstermek istiyorsunuz?' diye bir yoklama yapılacak. Genel İdare Kurulu toplantısı yapılacak. Yüksek İstişare Kurumu var. En son kararı bunun başındakiler verecek” dedi.

Sinan Burhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığı bırakıyor. Saadet Partisi'nde bu haftadan itibaren il başkanları toplantısı yapılacak. İl başkanları toplantısında 'kimi aday göstermek istiyorsunuz?' diye bir yoklama yapılacak. Genel İdare Kurulu toplantısı yapılacak. Yüksek İstişare Kurumu var. En son kararı bunun başındakiler verecek.

"2 İSİM ÖN PLANDA"

"Kimin ismi geçiyor derseniz. Şu anda 4 tane isim var. Birol Aydın, Mesut Doğan, Mahmut Arıkan ve rahmetli Cevat Ayhan'ın oğlu Ömer Ayhan. Burada 2 isim ön planda. Ömer Ayhan ve Mahmut Arıkan. Yeniden Refah Partisi ile birleşecekler mi? Birleşme yok."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.