İYİ Partili Erol Karapınar’dan Müsavat Dervişoğlu'na destek

İYİ Partili Erol Karapınar’dan Müsavat Dervişoğlu'na destek
İYİ Parti'nin 27 Nisan'daki kurultayına sayılı günler kala İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Erol Karapınar, üç adaydan biri olan Müsavat Dervişoğlu'na desteğini duyurdu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Erol Karapınar, genel başkanlık için yarışacak üç adaydan biri olan TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'na desteğini açıkladı.

Başta İYİ Parti olmak üzere 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne CHP listesinden giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi bu seçimde beklenilen sonuca ulaşamadı. Partilerde yaşanan oy düşüklüğü değişimi de beraberinde getirirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimli olağanüstü kurultay kararı aldı. Kısa süre sonra da Akşener kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

Gözler sayılı günler kala yapılacak olan kurultaya çevrilirken İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Erol Karapınar'dan da dikkat çeken paylaşım geldi.

Genel başkan adayı Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyeceğini açıklayan Karapınar, X hesabı üzerinden şu ifadelere yer verdi:

"Çok Kıymetli İYİ Parti Ailem,

Siyasete girme kararımı milletimizin makul siyasi anlayışa olan talebini görerek karar vermiş ve bu doğrultuda Edirne’den Hakkari’ye Aziz Milletimizin her bir ferdini #BayramSofrası’nda buluşturacağına inandığım Genel Başkanım Sayın Meral Akşener’in liderliğinde İYİ Parti’mizin bir neferi olmuştum.

Henüz İyi Parti kurulmadan parti içi demokrasi mücadelesiyle tanıdığım Sayın Meral Akşener’in azmi, kararlılığı, demokrasiye olan inancı, memleket sevdası ve 30 yıllık siyasi hayatının yanında koruduğu sade yaşantısı beni de kendisine yoldaş etti.

Önce mitinglerde fotoğraf çeken bir gönüllü, sonra parti üyesi, sırasıyla İl Yöneticisi, İlçe Yöneticisi, İlçe Başkanlığı, GİK üyeliği ve Belediye Başkan Adaylığı gibi teşkilatın her alanında hiç bir görev, makam veya yetki talep etmeden sorumluluk aldım, büyük bir gayretle, özveriyle ve heyecanla var gücümle çalıştım.

Bana bu fırsatı veren, benim gibi yüz binlere ilham kaynağı olan ve her mesele de önce Türkiye diyen Genel Başkanım Sayın Meral Akşener’e sonsuz teşekkür ediyorum. Ektiği İYİ Parti tohumu, yeşerttiği umutlar için Allah kendisinden razı olsun.

İYİ Parti neferi olarak davam Milletim, hayalim ve umudum ise #HerkesinTürkiye’sini var ederek yarınların güçlü Türkiye’sini inşa edebilmektir. Zira Genel Başkanımız partimizin kapılarını suça, şiddete ve teröre bulaşmamış, cebinde T.C Kimlik Kartı taşıyan herkese açarken İYİ Partimiz tüm yurtta herkesin gönlünde yer bulmuş, umutlar yeşermişti.

Tüm teşkilat mensuplarımızla beraber fedakarca çalışmamıza, emek vermemize ve risk almamıza rağmen bugün herkese umut olamamanın
ve daha güçlü bir İYİ Parti var edememenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Her şeye rağmen ilk günkü inancımla, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in büyük bir fedakarlık göstererek tüm sorumluluğu üzerine alıp değişime fırsat verdiği bu yeni süreçte,

1. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in hepimizden çok daha fazla olan emek ve fedakarlığına haksızlık ve vefasızlık etmeden, kendisinin dualarını alıp deneyimlerinden istifade ederek, hatalarımızla, eksiklerimizle yüzleşmek, kavlimizi yenilemek ve memleketin her bir ferdini Bayram Sofrasında buluşturacak vizyonumuzla yola koyulmak ve yeniden Bismillah demek üzere,

2. Demokrasiye inanmış, şeffaf ve ortak akılla katılımcı yönetim anlayışını benimsemiş, hamasetten ve şatafattan uzak, hukuka bağlı, cumhuriyet sevdasıyla bizi geleceğe taşıyacak bir kadroyla beraber,

3. Adriyatikten Çin Seddine, “ Dilde, Fikirde ve İşte” Türk Milletini birlik ve beraberlikle aynı ülküde buluşturacak bir vizyonla Memleketten umudunu kesmiş gençlerimize, Doğu Türkistan’a, Filistin’e, Kırım’a umut olmak ve Güçlü Türkiye’yi yaratmak üzere Hakkari’den Edirne’ye milletimizin her bir ferdi için Bayram Sofrasını kurmak zorundayız.

Bu yüce ülküyü yaşatmak,
Toplumsal kabulü en geniş ölçüde sağlamak ve
Memleketimize hizmet yolunda partimizi yarınlara hazırlayacak kadrolara destek olmak üzere;

Olağanüstü Kurultayımızda çok kıymetli tüm adaylarımıza başarılar diler, kaybedenin olmayacağı, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştireceğimiz toyumuzda;

Genel Başkan Adayı Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyeceğimi İYİ Parti camiamızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim.

İlk günkü inancımla; Türkiye İYİ Olacak"

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.