İYİ Partili Tatlıoğlu: Türkiye fakirlik kapanı içinde

İYİ Partili Tatlıoğlu: Türkiye fakirlik kapanı içinde
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, 'Türkiye’de piyasaya yönelik güvenin dibe vurduğunu ve siyasal atmosferin güveni sağlayamadığını, hem yerli hem yabancı ekonomik aktörlerin piyasadan çıktığını ve Türkiye’nin fakirlik kapanı içine girdiğini görüyoruz' dedi.

yetersizliği ile yatırımdan kaçınmakta ve bu kaçınma iki yılı aşkın süredir devam ediyor” dedi.

'GÜVEN DİBE VURDU'

Kovid-19 salgınının hizmet sektörünün daha daraltıcı etki gösterdiğini söyleyen Tatlıoğlu, Türkiye’nin yıl sonunu daralmayla kapatacağını söyledi.

Tatlıoğlu, “Salgından bağımsız baktığımızda da Türk ekonomisinde düşüşün olduğunu görüyoruz. Enflasyon oranında da faiz oranında da OECD’de birinci ülke konumunda bir ülkeyi teşkil ediyoruz. Türkiye’de piyasaya yönelik güvenin dibe vurduğunu ve siyasal atmosferin güveni sağlayamadığını, hem yerli hem yabancı ekonomik aktörlerin piyasadan çıktığını ve Türkiye’nin fakirlik kapanı içine girdiğini görüyoruz” diye konuştu.

'TÜRKİYE FAKİRLİK KAPANI İÇİNDE'

Ortalama Türk vatandaşı, ortalama dünya vatandaşından üçte bir az gelir aldığını belirterek, “Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin bütün politikalarını olumsuz etkilediğini, ekonomisini çok ciddi savurduğunu ve Türkiye’yi fakirlik kapanına soktuğunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.