İYİ Partili Turhan Çömez yakaladı: Fatih İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki 24 yabancının adı silinmiş

İYİ Partili Turhan Çömez yakaladı: Fatih İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki 24 yabancının adı silinmiş
Fatih İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan 24 yabancı uyruklu sağlık çalışanın listesini paylaşan İYİ Partili Çömez, bu kişilerin adlarının internet silindiğini iddia etti.

İsrail İstihbarat Servisi Mossad'a çalıştıkları iddiasıyla Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri yürüttükleri tespit edilenlere yönelik yapılan operasyonla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'i tutuklanmıştı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Mossad'a çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin fotoğrafını paylaşarak çarpıcı iddialarda bulunmuş ve şüpheliye önce vatandaşlık verildiğini sonra da Sağlık Bakanlığı’nda iş verildiğini ileri sürmüştü. Söz konusu kişinin Fatih Sağlık Müdürlüğü’nde çalıştığını belirten Çömez, aynı kurumda yer alan 24 yabancı uyruklu çalışanlarının da listesini sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Bakan Koca'dan yalanlama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MİT operasyonunda tutuklanan Mossad ajanları içinde doktor olduğu iddialarını yalanlayan bir açıklama yapmıştı. Koca açıklamasında doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahsın temizlik görevlisi olduğunu söylemiş ve 'Haddini aşan sorumsuzlara cevap' açıklamasını not düşerek şahsın "doktor" olduğu iddiasını "fırsat" değerlendirme girişimi olarak görmüştü.

Turhan Çömez'den yeni iddia

Dün, Fatih İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan 24 yabancı uyruklu sağlık çalışanın listesini paylaşan Çömez yeni bir paylaşımda bulundu.

Listede yer alan isimlerin hiçbirinin güvenlik soruşturması yapılmadığı, diplomasına bakılmadığı ve sınavlara sokulmadığı iddiasını sürdüren Çömez, bu kişilere hem vatandaşlık hem de Sağlık Bakanlığı’nda iş verildiğini yineledi.

Çömez listede yer alan tüm isimlerin internet sitelerinden çıkarıldığını iddia etti. Fatih İl Sağlık Müdürlüğü'nde yer alan bütün personellerin ve web sitesinin detaylarını daha öncesinde aldığını paylaşan Çömez, söz konusu kurumun yeni bir web sitesi yayınladığını ve 24 yabancı uyruklunun buradan çıkarıldığını öne sürdü.

Sağlık Bakanı Koca'yı 'Ne yaptın bu 24 yabancıyı' diyerek eleştiren Çömez, "Nereye gönderdin? Saray'a mı yolladın yoksa özel hastanelerine mi?" dedi.

Öte yandan Çömez Fatih İl Sağlık Müdürlüğü'nün personel listesini önceki ve yeni haliyle paylaştı. Çömez yaptığı videolu paylaşımda "Yaptıklarınızdan tek tek hesap soracağız" sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü listede yer alan yabancı uyruklunun Göçmen Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren proje personelini gösterdiğini belirtti.

Açıklamada "Geçtiğimiz günlerde sosyal medya mecralarında bahsi geçen ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü web sayfasından alındığı belirtilen 24 kişilik yabancı uyruklu çalışan listesi, SIHHAT Projesi kapsamında ülkemizde “Geçici Koruma altında olan sığınmacılara ve diğer statüdeki yabancılara sağlık hizmeti vermek amacıyla açılan Göçmen Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren proje personelini göstermektedir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.