İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?
Son dakika haberi... Dün yaptığı açıklama ile partisi İYİ Parti'nin Altılı Masa'dan ayrıldığını duyuran Genel Başkan Meral Akşener'in bundan sonraki hamlesi merakla bekleniyor. Özellikle adaylık konusunda çok sayıda kişi tahminlerde bulunuyor. İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Türkiye 2023 genel seçimleri için kalan süreye kilitlenirken dün Millet İttifakı'nın kurduğu Altılı Masa'dan ayrılık kararı çıkmıştı. En güçlü 2. aday konumunda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendi tercihlerini kabul ettiremediklerini açıklayıp zehir zemberek sözlerle gündeme oturmuştu. Açıklamanın ardından partinin kimi aday göstereceği de merak konusu haline geldi. Peki, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Detaylar haberimizde.


Akşener başbakanlık istiyor

Altılı Masa'da paydaşlarıyla birlikte ortak aday çıkarabilmek adına verdikleri mücadele sırasında Muğla 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada; "Ey bugünün şımarıkları, bugünün zorbaları, bugünün hırsızları, bugünün korkakları bizi iyi tanıyın, bizi iyi bilin. Biz kan kusup kızılcık şerbeti diyenleriz. İşte 2023 bütün bu şartlarda, 2023’te yapılacak o seçimi kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Bildiğimiz için, milletimizin geleceği için bu iradeyi koymak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için, geçmişimiz bugüne kefil olduğumuz için bu işi başaracağız. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız ve bu seçimden başbakan Akşener diyorsunuz ya, ne için başbakanlığa aday olduğumu anladınız mı? İşte bu bir feragattir ama aynı zamanda bu bir iddiadır. Sizden istediğim şudur: Birinci parti çıkacağız ve ben de başbakan olacağım. Onunla, bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, ondan bundan bir şey isteyerek değil, var ya bir türkü ‘minnet eylemem, mihnet eylemem’ kendi irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız.” demişti.



Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Bu sözlerin ardından Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı için aday olması beklenmiyor. Ancak Hande Fırat'ın aktardığı bilgilere göre adaylık ihtimali oldukça yüksek. Aday açıklandıktan sonra haberimize eklenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.