İYİ Parti’nin yerel seçim planı netleşiyor! İşte Meral Akşener’in masasındaki üç formül…

İYİ Parti’nin yerel seçim planı netleşiyor! İşte Meral Akşener’in masasındaki üç formül…
Yerel seçimler için 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını her fırsatta dile getiren İYİ Parti lideri Meral Akşener vekilleriyle görüştü. Mehmet Mert o görüşmenin kulislere yansıyan detaylarını paylaştı.

31 Mart 2024 günü gerçekleşeceği kesinleşen yerel seçimlere 6 aydan az bir süre kalırken, partilerin stratejileri de netleşmeye başladı. Özellikle İYİ Parti’nin yerel seçimlerde takınacağı tutum merakla beklenirken parti içinde de hareketli günler yaşanıyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da partisinin milletvekilleriyle bir araya gelerek yerel seçimleri masaya yatırdı. O toplantıdan çıkan sonuçları gazeteci Mehmet Mert sosyal medya hesabından paylaştı.

Ankara ve İstanbul ne olacak?

Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla İYİ Parti’de yerel seçimler için öne çıkan üç formülü anlattı. Meral Akşener’in sıcak baktığı İstanbul ve Ankara formülünü de paylaşan Mert, ittifak konusunda parti içinde öne çıkan düşünceleri de sıraladı.

Üç seçenek öne çıkıyor

İşte Mehmet Mert’in o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Meral Akşener #İYİParti Genel Başkanı #MeralAkşener, partisinin başkanlık divanı üyeleri ve milletvekilleriyle Ankara’da istişare toplantısı yaptı.

Milletvekillerinde üç görüş var:

Birincisi, "Seçimlerin İYİ Parti aleyhine sonuçlanması da göze alınarak Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmak",
*
İkincisi "CHP ile ittifakı yeniden kurmak", üçüncüsü de "İttifak yapılmasa bile İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmamak".
*
Üçüncü görüşün ağır bastığı öne sürülürken Akşener’in seçimlere yakın "Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmamayı" kabul edebileceği de iddialar arasında.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.