İYİ Parti'ye saldırı sonrasında Arınç'tan açıklama

İYİ Parti'ye saldırı sonrasında Arınç'tan açıklama
Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı sonrası eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ta paylaşım yaptı.

HABER MERKEZİ- Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na saat 10.30 sıralarında düzenlenen silahlı saldırıda saldırganın silahından çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti.

Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis inceleme başlatırken saldırganın kaçtığı ögrenildi. 

Saldırı sonrası tepkiler sürerken; eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Arınç, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı kınadığını ve kasıtlı olarak yapılması muhtemel provokasyonlara ve kışkırtmalara karşı tüm siyasileri ve vatandaşları itidale olmaya davet etti. 

Arınç, şu açıklamayı yaptı:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in şahsında tüm İYİ Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Seçimin yaklaştığı bugünlerde belirli odaklarca kasıtlı olarak yapılması muhtemel provokasyonlara ve kışkırtmalara karşı tüm siyasileri ve vatandaşlarımızı itidale davet ediyorum. Seçim propaganda sürecinin ve seçimin sağlıklı bir şekilde son bulmasını ve her seçimde olduğu gibi sonunda kazananın millet iradesi ve aziz milletimiz olmasını temenni ediyorum."

İstanbul Büyükşehir Blediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı." ifadelerini kullandı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmalarına devam ettiği kaydedildi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi'nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay
yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.