İzmir'de sağanak yağış kent yaşamını olumsuz etkiledi

İzmir'de sağanak yağış kent yaşamını olumsuz etkiledi
İzmir'de sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Altyapı yetersizliğiyle de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir işhanı sular altında kaldı.

İzmir'de cadde ve sokakları yağmur sularyla doldurarak şehirde günlük hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağmur, sabah saatlerinden itibaren etkili oldu. Sağanak yağış sebebiyle Çankaya, Alsancak ve Basmane başta olmak üzere merkezi semtlerde araç trafiği tıkanırken, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir işhanının ise yağmur sularıyla dolup taştığı ve han içerisinde yer alan çoğu işyerinde küçük çaplı maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Handa gelinlik satıcılığı yapan Mevlüt Uygan yaşanan olayla ilgili, "Yağış sabah daha fazlaydı, şimdi biraz kesildi. Kemeraltı'nda altyapı yetersizliği nedeniyle her yağmurda biz bu sorunu yaşıyoruz.Geçen yağmurda dükkana olduğu gibi su girmişti ve yaklaşık 100 gelinlik zarar görmüştü. Kemeraltının uzun yıllardır çilesi bu. Biraz şiddetli yağmur yağdı mı hemen su basıyor. Yetkililere seslendik ve sesimizi duyurmaya çalıştık. Çözüm bulmaya çalışıyorlar ama yeterli olmuyor.. Altyapının komple değişmesi gerek. Değişmez ise, bu sorun uzun yıllar devam edecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.