İzmirliler büyük korku yaşadı; çıkan hortum nedeniyle 5 kişi yaralandı

İzmirliler büyük korku yaşadı; çıkan hortum nedeniyle 5 kişi yaralandı
Alınan son dakika haberine göre; İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı bölgesinde hortum çıktığı, 16 kişinin yaralandığı belirtildi. Bölgede araçların zarar gördüğü, aydınlatma direklerinin ve bir inşaat vincinin devrildiği bilgisi de alındı

 İzmir’de akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışla birlikte başlayan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken, korkutucu haber Çeşme’den geldi.

Saat 21:20 sıralarında Çeşme’de hortum oluştu. Ağaçlar devrildi, araçlar savruldu, evlerin çatıları uçtu. Hortumun en çok Alaçatı Port bölgesini etkilediği öğrenildi.

Öte yandan yaralı sayısının 16’ya yükseldiği öğrenildi. Yaralılardan 14’ünün Alaçatı Port Mahallesi’nden olduğu belirtildi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaralıların Çeşme Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi ve, “Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı” dedi.

HAYVANLAR DA TELEF OLDU

Hortumun Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden olduğunu aktaran Oran, ilk belirlemelere göre, 4 teknenin battığını, 10 otomobilin hasar gördüğünü söyledi. Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurduğunu söyledi.

Bu bölgede hayvan damları bulunduğunu belirten Oran, “Ne yazık bazı küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bir damın altında ise çok sayıda hayvan kaldı. Ekiplerimiz onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Oran, çatısı uçan damlardaki hayvanları belediyenin kamyonları ile güvenli olan yerlere sevk ettiklerini açıkladı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yaralı vatandaşların olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

* Çeşme Alaçatı Port bölgesinin inşaat alanında, aşırı yağış ve fırtınayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç direği devrildi, bazı evlerin çatıları ise uçtu.

* Yaralı vatandaşlarımız var. Ekiplerimiz olay yerinde, gereken çalışmaları yapıyor.

MAVİŞEHİR DE TEYAKKUZA GEÇTİ

Şiddetli sağanak ve fırtına zamanlarında dikkatlerin çevrildiği kritik mahalle Mavişehir'de vatandaşlar teyakkuza geçti

İzmir'in metropol ilçesi Karşıyaka'ya bağlı Mavişehir Mahallesi'nde, site yönetimleri uyarı sirenleri çalmaya başladı. Yetkililer, deniz seviyesinin yükseldiğini, mahalleyi su basma tehlikesi oluştuğunu duyurdu.

Yetkililer, mahallenin sular altında kalma riskine karşı yurttaşları evlerinden çıkmamaları için uyarırken, park halindeki otomobillerinde de bir an önce denizden uzak noktalara çekilmesi çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.