JİTEM davasında karar günü

JİTEM davasında karar günü
90'lı yıllarda Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan faili meçhul cinayetlerle ilgili JİTEM davasında karar bugün açıklanıyor. Mahkeme Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 09.30’da başladı.

Davaya konu olan ve infaz edildiği ileri sürülen isimler ise şöyle: Abdülmecit Baskın, Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Hacı Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lütfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan,Lazem Esmaeli, Asker Smitko, Tarık Ümit, Salih Aslan ve Faik Candan.

Davanın sanıkları arasında ise dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın gibi 19 isim bulunuyor. Sanıklar “cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” suçundan yargılanıyor.

90'lı yıllarda Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan faili meçhul cinayetlerle ilgili JİTEM davasında karar bugün açıklanıyor. Mahkeme Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 09.30’da başladı. Mağdur yakınlarınnın tepkisi gözlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.