Kabaran doğalgaz faturalarına çözüm: Bakım uyarısı

Kabaran doğalgaz faturalarına çözüm: Bakım uyarısı
Kombi servis sorumlusu Halil İbrahim Eliş, kabaran doğalgaz faturalarına çare olarak 2 senede bir düzenli bakım yapılmasını önerdi.

Tüm Türkiye'de etkisini gösteren soğuk hava dalgası doğuya doğru gidildikçe daha da şiddetleniyor. Sivas'ta eksi 10-15 civarlarında seyreden sıcaklık, doğalgaz tüketimini ve de faturaların kabarmasını beraberinde getiriyor. Serbis sorumlusu Halil İbrahim Eliş, kabaran faturalara çare olacak bakım ve temizlik uyarısında bulundu.

Kombi bakımının sonbahar mevsimiyle birlikte kesinlikle güvenilir yetkili kişilere yaptırılması gerektiğinin altını çizen Eliş, "Kombi bakımının içerisinde eşanjör, fan ve bacasının temizlenmesi yer alıyor. Kombi bakımının yanı sıra bir de radyatör bakımı yer alıyor. Radyatör bakımında da makine ile temizleme önemli. Elle temizlemeyi kendiniz de yapabilirsiniz. Temizleme de kullanılan ilaç da çok önemli. Kötü ilaç radyatöre zarar verir. Kombi bakımı, kesinlikle her 2 senede bir güvenilir yerlerde yapılmalıdır. Bakım yaptırılan kombide en az yüzde 20 ile 25 arasında tasarruf edilebilir. Bunun haricinde tasarruf etmek isteyen vatandaşımız, eğer evi yalıtımlı ise kesinlikle oda termostatı taktırmalı. Taktırılan bu termostat en azından yüzde 15'lik bir tasarruf sağlar" dedi.

"Yüzde yirmi yakıt tasarrufu farkı"

Evlerde kullanılan hermetik ile yoğuşmalı kombi arasında önemli farklar olduğunu belirten İbrahim Eliş, "Bu iki kombi türü arasında her ay yüzde 20 yakıt tasarrufu farkı oluyor. Malum Sivas soğuk memleket, bu yüzden herkes yoğuşmalı kombiye artık geçmeli. Zaten hermetik kombi devlet tarafından da yasaklandı. Artık ne üreten ne de satan var. Her yerde artık yoğuşmalı kombi satılıyor. Eğer vatandaşlar kombilerini çok yakmak istemiyorlarsa belirli bir ayara getirdikten sonra sürekli yakacak. Kombi, hermetikse 40, yoğuşmalıysa 50 ile 55 dereceye ayarlanmalı" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.