Kabaran doğalgaz faturalarına çözüm: Bakım uyarısı
Kombi servis sorumlusu Halil İbrahim Eliş, kabaran doğalgaz faturalarına çare olarak 2 senede bir düzenli bakım yapılmasını önerdi.

Tüm Türkiye'de etkisini gösteren soğuk hava dalgası doğuya doğru gidildikçe daha da şiddetleniyor. Sivas'ta eksi 10-15 civarlarında seyreden sıcaklık, doğalgaz tüketimini ve de faturaların kabarmasını beraberinde getiriyor. Serbis sorumlusu Halil İbrahim Eliş, kabaran faturalara çare olacak bakım ve temizlik uyarısında bulundu.
"Yüzde yirmi yakıt tasarrufu farkı"
Evlerde kullanılan hermetik ile yoğuşmalı kombi arasında önemli farklar olduğunu belirten İbrahim Eliş, "Bu iki kombi türü arasında her ay yüzde 20 yakıt tasarrufu farkı oluyor. Malum Sivas soğuk memleket, bu yüzden herkes yoğuşmalı kombiye artık geçmeli. Zaten hermetik kombi devlet tarafından da yasaklandı. Artık ne üreten ne de satan var. Her yerde artık yoğuşmalı kombi satılıyor. Eğer vatandaşlar kombilerini çok yakmak istemiyorlarsa belirli bir ayara getirdikten sonra sürekli yakacak. Kombi, hermetikse 40, yoğuşmalıysa 50 ile 55 dereceye ayarlanmalı" diye konuştu.
DHA
