Kadın cinayetleri bitmiyor: Temmuz ayında 25 kadın öldürüldü

Kadın cinayetleri bitmiyor: Temmuz ayında 25 kadın öldürüldü
Cem Garipoğlu’nun kardeşi Sakine Garipoğlu ile Nilperi Şahinkaya arasında yaşananların ardından Türkiye bir kez daha kadın cinayetlerini gündemine taşıdı.

2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilen Münevver Karabulut bugünlerde tekrar konuşulurken, ülkemizde yıllardır kapanmayan bir yara olan kadın cinayetleri de gündeme geliyor. Yıllar içinde artarak devam eden ve yayın ve basın organları aracılığıyla sık sık kamuoyunun gözleri önüne serilen kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor.

2009 yılında gündeme oturan ve büyük tepki çeken Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye’de kadın cinayetlerinin konuşulması açısından bir milat oldu. Bu olayın ardından sivil toplum kuruluşları ve kamuoyunun kadın cinayetlerine duyarlılığı arttı. Son yıllarda ise İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması, “kadın beyanı esastır” tartışmaları ve 6284 numaralı kanunun uygulanmaması sık sık tartışılıyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayınladığı verilere göre son yıllarda kadın cinayetleri alınan tüm önlemlere rağmen engellenemiyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun aylık olarak yayınladığı 2023 verilerine göre, Temmuz ayında 25 kadın öldürüldü. Geçtiğimiz 7 ayda ise toplam 173 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu.

Kadın cinayetleri verilerine bakıldığında:

  • 2018’de 407 kadın
  • 2019’da 425 kadın
  • 2020’de 417 kadın
  • 2021’de 429 kadın
  • 2022’de 402 kadın
  • 2023 yılı verileri ile birlikte son 10 yılda toplam 4 bin 283 kadın öldürüldü.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.