Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için dağa çıkan 2 kadın askeri helikopterle kurtarıldı

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için dağa çıkan 2 kadın askeri helikopterle kurtarıldı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Hasan Dağı'na çıkan 2 kadın dağcı, arkadaşlarıyla irtibatlarının kopması ve soğuktan hareket edememeleri üzerine yardım çağırdı. 2 kadın dağcı, askeri helikopterle kurtarıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Aydın'ın Kuşadası ilçesinden Aksaray'a gelen 4 kadın, 1 erkek dağcı birlikte Hasan Dağı'na tırmandı. 3 bin 268 metre yükseklikte dağın zirvesine yaklaştıkları anda dağcılardan Şerefe Aki'nin ayağı burkuldu, yanındaki Fadime Tuh'un ise aşırı soğuk nedeniyle hareket kabiliyeti zayıfladı ve gruptan koptu.

Mahsur kalan iki kadın dağcı Aki ve Tuh, yoğun kar yağışı sebebiyle diğer arkadaşlarıyla iletişime geçemeyince AFAD ve UMKE'den yardım istedi.

Askeri helikopterle kurtarıldılar

Yardım çağrısı üzerine Hasan Dağı'na giden ekipler 2 kadın dağcının bölgeye ulaşamayınca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arama kurtarma ekibinden yardım istendi. Bunun üzerine iki kadın dağcı askeri helikopterle bulundukları yerden kurtarılıp Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastane'sine kaldırıldı.

Geri kalan 3 dağcı ise bölgeye yaklaşan arama kurtarma ekibi ile birlikte Hasan Dağı'ndan indi.

Mahsur kalan dağcılardan Fadime Tuh, ''5 kişi gelmiştik. Arkadaşımız Şerife Aki'nin ayağı burkuldu. Kar ve tipi nedeniyle de mahsur kaldık. Ben de soğuktan vücudumu hareket ettiremediğim için Şerife Aki ile birlikte askeri helikopterle kurtarılıp, hastaneye getirildim." dedi. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.