Kadına şiddette 4. Ulusal Eylem Planı hazırlıyor

Kadına şiddette 4. Ulusal Eylem Planı hazırlıyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü öncülüğünde 2021-2025 yıllarını kapsayacak 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ve Strateji Belgesi' hazırlıkları başladı.

Eylem planı, son şeklinin verilmesinin ardından kamuoyuna açıklanacak. 

İZLEMELER DİKKATE ALINACAK, RAPORLAR HAZIRLANACAK

Bakanlık, 2016-2020 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planı kapsamında bugüne kadar yürütülen çalışmalara ilişkin üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, uluslararası örgüt temsilcilikleri nezdinde izleme çalışmalarını yürütüyor. 

Eylem planı, bu izleme çalışmalarına ilişkin raporlar dikkate alınarak nihai haline kavuşturulacak.

ELEKTRONİK KELEPÇE ÜLKE GENELİNE YAYILACAK

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının iş birliğinde şu an 15 ilde pilot olarak sürdürülen 'elektronik kelepçe' uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılmasına ilişkin taslak yönetmelik çalışmalarını tamamladı. 

6284 Sayılı Kanun Kapsamında Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ilgili kurumların görüşüne sunuldu.

Teknik altyapı çalışmaları İçişleri Bakanlığınca sürdürülen elektronik kelepçe uygulamasının, yönetmeliğin yayımlanmasının ardından yaygınlaştırılması planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.