Kadınlar ne isterse başarır

Kadınlar ne isterse başarır
Beylikdüzü İş Kadınları Platformu alanında başarılı olan, iş kadını, medya mensubu, spor adamı ve siyasetçilere ödül verdi. Gecede ödül alan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanı Mehmet Mert de büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Kadınlar ne isterse başaracak güçte ama bizler de her zaman kadınların mücadelesine destek vermeliyiz” dedi

Arzu Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı Beylikdüzü İş Kadınları Platformu, Maya Marin Restaurant'ta alanında başarılı olan, iş kadını, medya mensubu, spor adamı, siyasetçilere ödül verdi. Ödül törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, İGD Başkanı Mehmet Mert, Beylikdüzü'ndeki STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.Düzenlenen ödül töreninin ev sahipliğini yapan Yılmaz, “Bugün burada olan herkese platformumuz adına çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki içinde kadın olan her şey çok güzeldir ve değerlidir. Bizleri de bu gece bir araya getiren bugüne kadar yaptıklarımız ve başardıklarımızdır. Beylikdüzü İş Kadınları Platformu olarak çıkış noktamız her zaman budur” dedi.


Mutluluğu paylaşacağız
Beylikdüzü İş Kadınları Platformu'nun her türlü zorluğu mağlup eden kadınlardan oluştuğunu kaydeden Arzu Yılmaz, “Buradayız. İş hayatındaki her türlü zorluğa, sıkıntılara kafa tutmuş, kendi işletmesini kurmuş, markasını yaratışmayı başarmış kadınlar olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu mutluluğu paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde hedeflediğimiz üzerinde çalıştığımız projelerde öncü olmak, iş hayatında kadın iş gücü ve datanışmasında örnek olmak en büyük amacımız olacaktır. Bunu bu ödül gecesinde herkese ilan etmek isterim. Unutmayın ki yolun kendisi bir yere varmaktan daha güzeldir” şeklinde konuştu.


Kadın olmazsa erkek olmaz
Törende, basın dalında yılın gazetecisi ödülüne layık görülen İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı ve DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert ödülünü; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer'ın elinden aldı. Beylikdüzü İş Kadınları Platformu’na güzel ödül için teşekkür ediyorum diyen Mert şunları söyledi; “Ödülümü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer gibi iki kıymetli başkanın elinden almak ayrı bir onur. Aslında ben ne zamanki ‘kadın’ kelimesinin cümle içerisinde ayrı kullanıldığını duysam veya görsem, anında aklıma ‘biz ne zaman insan olmayı başaracağız?’ Sorusunu sormaya başlıyorum. Artık ‘kadın’ ‘erkek’ ayrımından kurtulmak istiyorsak, kadınlar için dergi, kadınlar için ayrılan yer, kadınların yapacağı meslekler, kadına özel program, kadınlar matinesi, kadın... İşte varsa ortada bir kadın-erkek ayrımı bunu ortadan kaldırmak da en çok kadınlarımıza düşüyor. Zira kadınlarımız neyi isterlerse başarırlar. Kaldı ki kadın erkek 'eşit' değildir, eştir. Hem öyle bir eş ki; bir birinin yerini almak için değil, bir birinin yanında durmak için çabalayan eş. Ne kadın olmadan erkek olur, ne de erkek olmadan kadın olur. Artık bu ayrımı aklımıza bile getirmeden insan olarak, insanca yaşamaya ve hayatın üstesinden gelmeye başlamalıyız”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.