Kadir Gecesi 2023 ne zaman, hangi gün?

Kadir Gecesi 2023 ne zaman, hangi gün?
Ramazan ayının son günlerinin yaklaşması ile vatandaşlar Kadir Gecesi’nin hangi gün olduğunu araştırmaya başladı. 

Fatma Müge Yücetürk - Ramazan ayının son günlerinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiğini araştırmaya başladı. Peki 2023 yılında Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi neden önemli? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları.

İslam aleminde merakla beklenen Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim'in indirildiği gece olarak biliniyor. Müslümanlar tarafından bin aydan daha  hayırlı olduğuna inanılan ve ibadetlerin yoğunlaştığı bu gece 2023 yılında hangi gün idrak edilecek?

Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesi idrak ediliyor. 2023 yılı Kadir Gecesi ise 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk geliyor. 

Kadir Gecesinin önemi nedir?

Kadir (kadr) kelimesi “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara gelir. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek gece Kadir gecesidir. Dini literatürde bu terim “leyletü’l-Kadr” şeklinde, Kur'an-ı Kerim’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır. Kadir suresinde bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu anlatılır. Kadir Gecesi, Kuran’ın indirilmeye başlandığı gün olduğu için büyük önem arz eder. 27. günün gecesinde Allah tarafından Kuran, Cebrail aracılığıyla İslam peygamberine vahiy olarak indirilmeye başlanmıştır. Kuran bu gece ilk olarak Hz. Peygambere indirilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla bu gece, Kuran'ın indirilmeye başlandığı gün olarak kabul edilmiş ve bu şekilde kutlanmaya başlamıştır. Bu gecede tüm İslam alemi Kuran okur, Allah'ı zikreder, salavat getirir ve nafile namaz ibadetlerini yaparlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.