Kaftancıoğlu: Elini taşın altına koyanlar burada!

Kaftancıoğlu: Elini taşın altına koyanlar burada!
CHP İstanbul Aday Adayları Buluşması'nda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, aday adayı olan İstanbul'daki tüm isimlere teşekkür etti. Kaftancıoğlu, “İktidarın kötülüklerini biliyoruz. Bunların hepsini defetmek için mücadele ediyoruz. Bu yolda elini taşın altına koyanlar işte burada. Her bir aday adayı arkadaşımıza bu yola çıktıkları için teşekkür ediyorum” dedi

ANIL BODUÇ- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer'de yer alan CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası'nda CHP İstanbul Milletvekili aday adaylarıyla bir araya geldi. Her bir aday adayına teşekkür eden ve mücadelelerinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Canan Kaftancıoğlu, “CHP halkın partisidir ve çok büyük bir partidir. Keşke bütün aday adaylarımızla bir araya gelebilsek, herkesle konuşabilsek. Mesele bu süreçte hepinizin inancını ayrı ayrı hissedebilmek. Ben hepinizi iktidarda kötülüğün olduğu ve kısa bir süre sonra defedeceğimiz bu süreçte bu salonda bulunan ve elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki bu yolda elini taşın altına koyanlar işte burada” diye konuştu.

Tarihin en yüksek sayısı

14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP İstanbul Milletvekili aday adaylarının sayısının, parti tarihindeki en yüksek sayı olduğuna dikkat çeken Kaftancıoğlu, “Tarihimiz boyunca İstanbul'da en yüksek aday adayı sayısına ulaştık. 700'e yakın isim var. Bunu çok kıymetli buluyorum. Yine mutlu olduğum başka bir husus; aday adaylarımızdan yaklaşık 350'ye yakın daha önce parti üyemiz olan isim var yine 150'ye yakın farklı alanlardan; sanat, ekonomi, iş dünyasından 'ben de gelip taşın altına elini koymalıyım' diyenler var. Ailemize yeni katılan o yol arkadaşlarımıza da hoşgeldiniz, iyi ki geldiniz demek istiyorum” dedi.

kaftancıoğlu2

Kadınların sayısı arttı

Milletvekili aday adayı olan kadınlara da dikkat çeken İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Gene çok mutlu olduğum ama yetmez ama evet dediğim bir durum var. Kadın aday adayı arkadaşlarımızdan söz ediyorum. Kadın, erkek eşitliğine inanan yol arkadaşlarımızla mücadele ediyoruz. Bu eşitlik sadece listelerde sağlanmaz. Aday adaylığı süreçlerinde de eşitliğin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Ve İstanbul'da erkek aday adayı oranımız yüzde 71, kadın aday adayı oranımız yüzde 29. Bu rakama bütüncül olarak bakarsak gerçekçi olalım, olumsuz bir oran. Ama geçmiş seçimlere, aday adayı sayısına baktığımızda bu oran yüzde 15'in üzerine neredeyse hiç çıkmamış. O yüzden bu seçimler öncesindeki aday adaylığı oranı çok kıymetli. O yüzden kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

kaftancıoğlu3

41 kişi 30 yaşın altında

Milletvekili aday adayları arasındaki gençlerden de söz eden Kaftancıoğlu, “41 tane de 30 yaş altı genç kardeşimiz aday adayı. Onları da alkışlamak istiyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlik Kolları'ndaki arkadaşlarımız çok cesur. Ben onların yaşındayken siyaset yapacak cesarete sahip değildim o yüzden onların gayreti çok anlamlı. Gençlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Gençler ve kadınlar kararlı olurlarsa hayallerini hayata geçirirler. Buna inanıyorum.  Yine yaş ortalamamıza baktım. İstanbul'da yaş ortalamamız 49.8 şeklinde. Valla tam Türkiye sosyolojisine baktığımızda tam da hepinizin enerjik, dinamik olduğu bir yaş ortalaması var.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.