Kaftancıoğlu: Pabucumun cübbelisi!

Kaftancıoğlu: Pabucumun cübbelisi!
İstanbul Ticaret Odası seçimlerine siyaset karıştı. Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün seçimlerinde oy verecek şirket sahiplerine başkan Şekip Avdagiç’i desteklemeleri yinünde çağrıda bulunması ve “İTO seçimlerinde rey atmaya gitmeyenler, Kaftancı ekibini kazandıracakları için meydana gelecek millî ve dînî zarârlara ortak olur” açıklamasından sonra, muhatabından yanıt geldi. Kaftancıoğlu, Ahmet Mahmut Ünlü'ye “Papucumun cübbelisi” diye seslendi

640 bini aşkın üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) 9 Kasım’da seçime gidiyor. Yeniden adaylığını açıklayan İTO Başkanı Avdagiç’in karşısında yönetime talip olanlar da adaylıklarını açıklamaya başladı. Seçimlere kısa bir süre kala Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, çok tartışılacak bir çıkış yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı 2019 yerel seçimlerini hatırlatan Ahmet Mahmut Ünlü, “İstanbul seçiminde ceketimizi koysak alırız zannettiler, Kaftancı kazandı. İTO seçiminde oy kullanın. Canan Kaftancıoğlu'nun desteklediği aday, LGBT'ye destek veren yatırımlara arka çıkacak" iddiasında bulundu.


Zararlara ortak olur

Ünlü, İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde Şekip Avdagiç'e destek isteyip, oy vermeye gitmeyecek işadamlarının meydana gelecek dini ve milli zararlara sebep olacaklarını savundu. 
İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın başkanı Şekip Avdagiç’i “doğru düzgün bir insan” olarak niteleyen Ünlü, Kaftancıoğlu’nun İTO seçimlerinde bir adayı desteklediğini söyledi. Adını bilmediğini söylediği bu adaya karşı oy verilmesi çağrısında bulunan Ünlü, bahsettiği adayın ilk işinin LGBTİ’ye destek veren yatırımlara onay vermek olduğunu iddia etti. Ünlü, “Şirket sâhiplerinden 9 Kasım'daki İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde rey atmaya gitmeyenler, Kaftancı ekibini kazandıracakları için meydana gelecek millî ve dînî zarârlara ortak olur. Mutlaka rey kullanmaya gidiniz” çağrısında bulundu. 


Kaçmak yok ama

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Ahmet Mahmut Ünlü’ye sosyal medya hesabından yanıt verdi. “Görünen nükteli Ahmet Hoca ve destekledikleri zor durumda” diyen Kaftancıoğlu, “Nükteli ve benzerlerine haksız ihale, iş vermenin sevap kabul edildiği zeminde akıl, ahlak, adalet zemininde kalmanın günah sayılması çok anlaşılır. Nükteli jetskiye ters binip kaçmak yok ama mavi mavi masmavi. Nükteli birazdan Kaftancı'nın yazdıklarını beğenmek şu kadar, Rt etmek ise bu kadar günah diyerek fetva verebilir, uyarmadı demeyin; Papucumun cübbelisi” tepkisini gösterdi. 



VAAZ KÜRSÜSÜNDE SİYASET OLMAZ!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da sosyal medya hesabından Cübbeli Ahmet’in sözlerine tepki göstererek Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıktı. “Siyaset yapılacak yer mescitler, vaaz kürsüleri değil; siyasi partiler, meclisler ve toplumsal alanlardır” diyen Kavuncu, “Kim ki cami önlerinde veya içlerinde propaganda yapıyor ise yüce dinimize en büyük zararı veriyordur. İTO'nun, akla ve bilime dayalı bir ekonomiye ihtiyacı var, teslimiyetçi ve biatçı bir anlayışa değil. STK'ları, odaları, camileri ve mescitleri siyasi partilerin arka bahçesi haline getiren anlayış çürümüş bir anlayıştır” açıklamasında bulundu. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.