Kahramanmaraş depreminde kaç kişi öldü, yaralandı ve bina yıkıldı? İşte son sayılar...

Kahramanmaraş depreminde kaç kişi öldü, yaralandı ve bina yıkıldı? İşte son sayılar...
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrasında acı haberler devam ediyor. 10 ilin etkilendiği sarsıntının ardından gün içinde bir yenisi daha gerçekleşti. 24 saat geçmeden 2 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği duyuruldu. Peki, depremde ölü ve yaralı sayısı kaç, hangi ilde kaç bina yıkıldı? İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrasında acı haberler devam ediyor. 10 ilin etkilendiği sarsıntının ardından gün içinde bir yenisi daha gerçekleşti. 24 saat geçmeden 2 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği duyuruldu. Peki, depremde ölü ve yaralı sayısı kaç, hangi ilde kaç bina yıkıldı? Detaylar haberimizde.

DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU, HANGİ İLDE KAÇ BİNA YIKILDI?

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "2 bin 921 kişi hayatını kaybetmiş durumda. 15 bin 834 yaralımız söz konusu. 65 ülkeden yardım ve destek talebi var.16 bin 400 personelimizle, yabancı personellerle beraber yoğun bir çalışma var. Hem çadır hem barınma ihtiyaçlarını sağlayarak afet bölgesine gönderiyoruz. İnşallah hızlı şekilde havanın müsaade ettiği ölçüde arama kurtarma personellerimizi oraya yönlendirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY'IN AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2379 hayatını kaybeden vatandaşımız, 14 bin 483 yaralılarımız ve yıkılan binalarla alakalı da 4 bin 758. Enkazdan çıkarılanlara baktığımızda da 7 bin 840 vatandaşımız enkazdan çıkarılmış durumda. Arama kurtarmada sahada iller itibarıyla 11 bin 22 arama kurtarma ekibimiz şu anda mevcut. Maraş'ta 2 bin 353, Osmaniye 1549, Gaziantep 1306, Hatay 1625, Malatya 1026, Şanlıurfa 566, Diyarbakır 360, Adıyaman 826, Kilis 101, Adana 438. İllerle çok sıkı şekilde irtibat halindeyiz. Gerek bakanlarımızla, gerekse valilerimizle irtibat halindeyiz. Araçlarla özellikle vinçlerle ilgili bazı sorunlar olduğu söylenildi, onlar için de bazı çalışmalar yaptık. Sahada mevcut olan vinçlere ilave olarak Ankara ve Bursa'dan 6 vinç, Mardin'den 1 vinç, Kayseri'den 11 vinç yola çıkmış durumda. Uçaklarımız da buradaki ayni yardımların ve nakliye çalışmaları devam etmekte." dedi. 

Güncelleme: Gerçek Gündem'in haberine göre bölgede saat 07.00 itibariyle toplam 3 bin 381 vatandaş hayatını kaybetti; 20 bin 426 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.