Kahramanmaraş depremlerinde kaç kişi hayatını kaybetti? İşte son sayı

Kahramanmaraş depremlerinde kaç kişi hayatını kaybetti? İşte son sayı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler toplam 10 ilde hissedilirken binlerce kişi hayatını kaybetti. Enkaz altından sağ çıkarılanlar kadar binaların altında olanlar, kurtarılmayı bekleyenler de var. Son verilere göre ölüm sayısı 20 bini aştı. Kahramanmaraş depremlerinde kaç kişi öldü? Detaylar haberimizde.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 04.17'de merkez üssü Pazarcık olan 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi.  Ardından 13.24'te 7.6 şiddetinde yeni bir deprem daha oldu. İki sarsıntının ardından binlerce kişi hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş da yaralandı. Enkaz altında çıkarılmayı bekleyen vatandaşlar da var. Devlet tüm imkanlarını seferber ettiği afet bölgesinde en geniş şekilde çalışmalara devam ediyor.

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da toplam 6 bin 444 bina yıkıldı.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) saat 02.15'de yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 20.318 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 80.088 vatandaşımız kurtarılmıştır. 91.511 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.