Kamuda mülakat kalkıyor mu? Erdoğan açıkladı!

Kamuda mülakat kalkıyor mu? Erdoğan açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda öne çıkan vaatlerinden biri de kamudaki mülakatlarla ilgili oldu.

Fatma Müge Yücetürk - AK Parti 14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Seçim beyannamesini açıkladı. Milletvekili adaylarının tanıtımının da yapıldığı toplantıda Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaatlerini sıraladı. Bunlar arasında öne çıkan başlıklardan biri de kamuda işe alımlarda uygulanan mülakat yöntemi ile ilgili açıklamalar oldu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından vatandaşlar, “Kamuda mülakat kalkıyor mu?” sorusunun yanıtını sorgulamaya başladı.

İşsizlik oranında hedef ne?

AK Parti’nin seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsizlik oranlarına ve kamuda işe alımlara da değindi. İşsizlik oranını yüzde 7 seviyesine geriletmeyi planladıklarını açıklayan Erdoğan, 5 yılda 6 milyon yeni istihdam hedeflediklerini de belirtti.

Kamuda başarı sıralaması önem kazanacak

Konuya dair açıklamalarını sürdüren Erdoğan, kamuya işe alımlarda görevin getirdiği zorunluluk dışında mülakatı kaldırmayı planladıklarından bahsetti. Gençlerin sınavlardaki başarı sıralamasına göre kamuda istihdam yapılacağını da sözlerine ekledi. Erdoğan, kadın ve genç istihdamına özel önem vermeye devam edeceklerini de ifade etti.

Erdoğan, konuşmasında kamuya kaç personel alınacağına ilişkin detaylara ise yer vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.