Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak mı? CHP'de flaş iddia!

Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak mı? CHP'de flaş iddia!
CHP'de pazar günü gerçekleşen İstanbul il başkanlığı seçimi, partideki dengeleri de değiştirdi. 5 Kasım günü gerçekleştirilecek olan kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı öne sürüldü.

Canan Kaftancıoğlu'na getirilen siyasi yasak sonrasında gerçekleşen kongrede yeni CHP İstanbul İl Örgütü Başkanı Özgür Çelik seçildi. Daha önce de il başkanlığı yapan Cemal Canpolat'a karşı girdiği yarışta daha fazla oy almayı başaran Çelik, koltuğa oturan yeni isim olarak göreve başladı. Kongreden çıkan sonuç, kısa süre içerisinde gerçekleşecek kurultay için de dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor. Zira Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı yönünde iddialar var.

İmamoğlu merkezi yendi

Kongrede genel merkezin adayı olarak seçime giren Cemal Canpolat ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve değişimcilerin desteklediği Özgür Çelik, kıyasıya bir yarışa girdi. Çok fazla fark olmadan tamamlanan seçimde Çelik, kazanan isim olmayı başardı. Geride kalan kongre sonrasında gözler kurultaya çevrildi.

5 Kasım'da yapılacak

Genel Başkanlık seçiminin yanı sıra Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapılması da öngörülen 38'inci Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ile yarışa girecek.

Aday olmayacak mı?

Sabah'ın haberine göre Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı yönünde iddialar kulislerde dolaşmaya başladı. Sebebinin de Gerekçe olarak da "İstanbul'u alan, kurultayı alır" görüşünün baskın olması iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun kongre sonrası derin bir sessizliğe bürünmesi de olası bir sürpriz karar iddialarını güçlendiriyor. CHP'de kongre süreci 15 Ekim'e kadar devam edecek. İstanbul'da genel merkezin adayının ağır bir yenilgi alması, kongreleri devam eden illerde de değişimcilerin lehine bir rüzgârın olabileceği söyleniyor. Önümüzdeki günlerde açıklama yapmayan belediye başkanlarının da İstanbul'daki mevcut durumu gözeterek, değişimcilerin lehine açıklama yapabileceği ifade ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.