Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan neden çekilmedi? "İki şey üst üste geldi, o tweet ve..."

Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan neden çekilmedi? "İki şey üst üste geldi, o tweet ve..."
CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda seçimden neden çekilmediğini anlattı.

CHP 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla tamamlanmış ve Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı seçimin ilk turunda salt çoğunluğa ulaşılamadığı için seçim ikinci tura kalmıştı.

İlk turda Özgür Özel’in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Fakat Kılıçdaroğlu adaylıktan çekilmeyerek ikinci tur için oyunu kullanmasının hemen ardından kurultaydan ayrıldı.

İkinci turda da Özgür Özel seçimi kazanarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu.

Gazeteci Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turunda adaylıktan neden çekilmediğini anlattı.

Kılıçdaroğlu katılmama yönünde kararının olduğunu fakat @ekremedit hesabından, “Ekrem İmamoğlu'nun önerisiyle Kemal Kılıçdaroğlu seçim yarışından çekiliyor” diye tweet atıldığını ve bunun kendini rahatsız ettiğini belirterek "Bu tweet çok ağırıma gitti" dedi.

Önemli olanın bir depremzede muhtarın ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar.” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, o anları şöyle anlattı:

“Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu. Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Beyi de çağırsın, ben elini de kaldırayım' dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden @ekremedit diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Beye yakın olduğu söylendi.

"Bu tweet çok ağırıma gitti"

Bu tweet çok ağırıma gitti. Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağızımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra gittim oraya tabi bunu diğer arkadaşlarda okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin' diye bağıranlar oldu.

"İki şey üst üste geldi"

Onların hepsi çok önemli değil de önemli olan orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz' dedi. Öyle deyince de tabi akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu. İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.