Kemal Kılıçdaroğlu: Altılı masadan biri Cumhurbaşkanı adayı olabilir

Kemal Kılıçdaroğlu: Altılı masadan biri Cumhurbaşkanı adayı olabilir
Bir programa davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Aday altılı masadan birisi mi olacak?" sorusuna olabilir cevabını verdi. Kılıçdaroğlu muhtemel adayı ayrıntılı olarak tarif etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV’de sorularını yanıtladı.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının neden bugüne kadar açıklanmadığını anlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Önce sazın tellerinin akordunu yapmamız lazım. Bu çalışmaların özü bu” dedi.


“SORUN ADAY DEĞİL SORUN SİSTEMDE”

Kılıçdaroğlu, “Biz hükümet programı çıkaralım ki ben de aynı şeyi söyleyeyim Sayın Akşener, Babacan, Davutoğlu, Gültekin Bey ve Temel Bey de aynı şeyi söylemeli. O zaman söylem birliğini oluşturmuş olacağız. Bunlar oluşmadan cumhurbaşkanı adayını belirlemek asla ve asla doğru değil” diye konuştu.

“Sorun cumhurbaşkanı adayı değil, sorun sistemde. Biz sistemi değiştireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin nasıl yönetileceği önemli…Ali gelir yönetir, Veli gelir yönetir sonuçta bu çok önemli değil. Önemli olan sistemin kendisi” ifadelerini kullandı.


İDEAL CUMHURBAŞKANI ADAYINI ANLATTI

Cumhurbaşkanlığının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Diyelim ki elektrikler arıza yaptı. Cumhurbaşkanı o işin sigortasıdır. Sürekli bir sorunu çözecek makam değildir. Krizleri çözecek makamdır” dedi. CHP lideri ardından cumhurbaşkanı adayını şöyle tarif etti:

“Âkil bir insan olmak zorundadır cumhurbaşkanı. Önyargısız olmak zorundadır. Toplumu kucaklayıcı olması lazım. Söylemleri toplumun her kesimine hitap etmesi lazım. Devletin nasıl işlediğini gözlemlemesi lazım. Aksaklıkları başbakana veya bakanlıklara duyurması lazım. Meclisin açılış konuşmasını bir cumhurbaşkanı havasıyla yapması lazım. Bilgeliğiyle, öngörüsüyle olması lazım. Devletin önemli kurumlarının yanında üniversitelerle, sanat dünyasıyla da beraber olması lazım. Tarafsız olması lazım.”


ADAY ALTILI MASADAN BİRİ OLABİLİR

“Cumhurbaşkanı adayının altılı masadan biri olması mı lazım?” sorusuna “Olabilir” yanıtı veren Kılıçdaroğlu, “İlla olsun veya olmasın değil. Bu konuda görüş beyan etmem altılı masaya saygısızlık olur. Ben o saygıyı koruyan birisiyim. Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan altılı masadır. Altılı masada nasıl bir karar verilirse biz de o karar saygı duyacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.