Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? Ankete katılın

Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? Ankete katılın
24 Haziran seçimlerinde bir kez daha hüsran yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hedefteki isim haline geldi. Parti üyeleri ve seçmenler Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasını tartışıyor. Peki sizce Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?

Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri CHP adına iyi geçmedi. İktidara karşı bir kez daha kaybetmenin hüznü yaşanırken cumhurbaşkanı seçiminde Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 20 gerisinde kalırken 1 Kasım genel seçimlerine göre de CHP yüzde 2-2.5 bandında bir oy kaybı yaşadı. Her ne kadar İnce'nin aldığı oy oranı ilerisi için umut taşısa da okları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirdi.

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından dün kameralar karşısına geçen Muharrem İnce oy sayılarını kabul ettiğini açıkladı ve rakibi Erdoğan'ı kutladı. İnce 'Tebrik edemeyecekseniz yarışa girmeyeceksiniz' sözleri ile de kendi partisi ve rakip partilerden olumlu yorumlar aldı. Yüzde 31 oy oranına rağmen CHP'nin yüzde 22'lerde kalması gözleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirdi. İki günlük sessizliğini bugünkü MYK'dan sonra bozan CHP Lideri seçimlerde iyi bir oranı aldıklarını ve kaybedenin Ak Parti olduğunu öne sürdü.

Sandıkların açılmasıyla Kılıçdaroğlu'na yöneltilen tepkiler artık istifaya doğru gitmeye başladı. Göreve geldiği 2010'dan bu yana hiçbir seçimden galip ayrılamayan Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu bırakması bekleniyordu. Bugünkü açıklamalarında istifa konusunda geri adım atmadı ve görevinin başında olduğunu duyurdu. Sözlerinin ardından CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başladı. Sosyal medyada ise #KemalKılıçdaroğluistifa hashtagi Türkiye listesine girdi. Binlerce kullanıcı yeni başkanın Muharrem İnce olması yönünde destekleyici mesaj atıyor. Ayrıca Elbet Bir Gün Buluşacağız şarkısı ile tasarlanmış Muharrem İnce videosu da rekor kırdı.

Peki sizce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? Görüşlerinizi aşağıda yorum kısmından veya alttaki görsele tıkladıktan sonra gideceğiniz ankette oyunuzu kullandıktan sonra yazabilirsiniz.

kemal kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum