Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: '251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini Büyükelçi tayin etmedin mi?'

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: '251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini Büyükelçi tayin etmedin mi?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü konuşmasında, Montrö bildirisine imza atan emekli amirallerin CHP üyesi olduğu iddiasına Twitter hesabından sert çıkıştı. Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda 'Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan, ben sana söyleyeyim; 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini Büyükelçi tayin etmedin mi?' diyerek Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'a tepki gösterdi.

'Seni gidi algıcı seni!' başlığıyla bir video paylaşarak Cumhurbaşkan'a Erdoğan'a tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:

"Neymiş efendim? Bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, gelinleri, damatları, görümceleri CHP'liymiş. Şu zekaya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor Allah aşkına? Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan, ben sana söyleyeyim; 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini Büyükelçi tayin etmedin mi? Yav siz şehitlere bile saygı duymuyorsunuz. Onlara bile saygı duymuyorsunuz. Ha, istiyorsan gel şehit ailelerine bir soralım bakalım, ne diyecekler?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne söylemişti?

Bugün parti grup konuşmasında Montrö bildirisi üzerinden CHP'ye ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildiriye imza atan generallerin merkezinde CHP'nin olduğunu ve 104'ünün içerisinde şu anda CHP üyesi olanların olduğunu iddia etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söylemişti:

"Teröristlerle ve darbecilerle mücadelemizi ekonomiyle ilişkilendirerek, güya kendi akıllarınca, bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yapıyorlar. Hem teröristleri ve darbecileri aklıyorlar hem de ekonomi üzerinden milletimizin, özellikle de gençlerimizin umudunu kırarak, ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine yönlendirmeye çalışıyorlar. Türkiye, daha 15 Temmuz acısının yaralarını saramamışken bir grup emekli askerin, aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir. Çok açık net söylüyorum, şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP üyesi olanlar vardır. İncelemeler devam ediyor, kim bilir daha ne kadar çıkacak. Hadi 15 Temmuz'da Bay Kemal, tankların arasından sıvışıp milletin sokakta verdiği mücadeleyi rahat koltuklarında kahve içerek televizyonda seyretmiş olabilirsin. Bu senin korkaklığındır. Ama bundan sonra yemezler, bundan sonra yutmazlar. Bundan sonra hesabını bu işin çok ağır vereceksiniz ve siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Zira darbe heveslilerini bu derece hararetli bir şekilde savunmanıza asla millet müsaade etmez, biz ise hiç müsaade etmeyiz. Demek ki mesele korkaklık, mesele yüreksizlik, mesele geçmişinden utanmak değilmiş. Oturduğu koltuğa, mide bulandırıcı bir kaset kumpasıyla getirilen bu zata, diyet olarak darbecilerin sözcülüğü vazifesinin tevdi edildiği anlaşılıyor. Aksi takdirde, akıl ve izan sahibi hiçbir siyasetçi, doğrudan kendi varlığını hedef alan anti-demokratik bir girişim karşısında böyle bir tavır içine giremez. Kendi iktidarını, ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.