Kemal Kılıçdaroğlu’ndan videolu çağrı: “Evlatlarımızı serbest bırakın”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan videolu çağrı: “Evlatlarımızı serbest bırakın”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Boğaziçi Üniversitesi protestolarıyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptığı bir video yayınladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atadığı Prof. Dr. Melih Bulu’yu kimsenin istemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın kontrolü kaybettiğini ve gerginlikten beslendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın ve yarattığınız gerginliğe son verin" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi'ne bir kayyum rektör atandı. Hiç kimse istemiyor. Öğrenciler, öğretim üyeleri, eski mezunlar istemiyor. Zaten çalışacak kişi de bulamadı. Ama gerginlik artıyor. Çocuklarımıza şiddet uygulanıyor. Ben bu akşam sevgili öğrencilerimize değil, onların anne ve babalarına seslenmek istiyorum. Karşımızda kontrolünü kaybetmiş bir siyasi iktidar var. Gerginlikten besleniyor. Bizler aklıselim sahibi olmak zorundayız. Sağduyulu hareket etmek zorundayız. İktidarın değirmenine su taşımamak zorundayız. Buradan siyasi iktidara açık bir çağrıda bulunuyorum. Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın ve yarattığınız gerginliğe son verin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.