Kıbrıs Gazi maaşı ne kadar? Gazilik belgesi nasıl alınır?

Kıbrıs Gazi maaşı ne kadar? Gazilik belgesi nasıl alınır?
Gazi maaşları yükseldi. Bakan Bilgin, gazi maaşlarına yapılan zam tutarını açıkladı. Peki Kıbrıs Gazi maaşı ne kadar? Gazilik belgesi nasıl alınır?

Emre Yüksel - Gazi maaşına yapılan zammın ardından detaylar araştırılmaya başlandı. Bakan Bilgin, "Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz" diye konuşmuştu. Gazilerin aldığı maaş 'Şeref Aylığı' adı altında verilir. Peki Kıbrıs Gazi maaşı ne kadar? Gazilik belgesi nasıl alınır?

KIBRIS GAZİ MAAŞI NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gazi maaşlarınıa asgari ücret seviyesine çıkardıklarını söyledi. Gazi maaşları, 1 Nisan 2023 itibarıyla asgari ücret üzerinden ödenecek. Gaziler ve dul eşe ödenen aylıklar net asgari ücret üzerinden hesaplanarak verilecek. 

Mart itibarıyla 2 bin 961,25 TL olan gazi maaşı nisan itibarıyla 8 bin 847 TL oldu. Hayatını kaybedenlerin dul eşlerine ise yüzde 75 esas alınarak 6 bin 635 TL ödenecek.

GAZİLİK BELGESİ NASIL ALINIR?

Şehit yakınları ve gazi ve gazi yakınlarına hak sahibi belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilir.

GAZİ ÇALIŞABİLİR Mİ?

Resmi Gazete'nin 'Malûl Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri' konulu genelgesinde, "2. Devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve güvenliğine kasteden terör örgütleriyle mücadelede yaralanarak malûl olan gazilerden çalışabilir durumda olanlar, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek 1 inci maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşla­rında işçi statüsünde istihdam edilmektedirler." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.