Kılıçdaroğlu: Gazetecileri asla susturamayacaksınız

Kılıçdaroğlu: Gazetecileri asla susturamayacaksınız
CHP lideri Kılıçdaroğlu, RTÜK'ün, FOX TV, Halk TV ve Tele1 kanallarına verdiği cezalara sert tepki göstererek, "Halkın haber alma hürriyetini savunan gazetecileri asla susturamayacaksınız!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) FOX TV, Halk TV ve Tele1 kanallarına verdiği cezalara tepki göstererek "Halkın haber alma hürriyetini savunan gazetecileri asla susturamayacaksınız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Anayasa’nın 28. Maddesi diyor ki 'Basın hürdür, sansür edilemez.' Gerçekten Türkiye’de basın hür ve sansür edilmiyor mu? Oturup bunu düşünmek gerekiyor. 20 Temmuz sivil darbe girişiminden sonra medya büyük baskı altındadır. Özgürlüğü sınırlandırılmaktadır ve sınırlandırılmaya da devam etmektedir"  dedi.

"Gazetecilerin elini kolunu bağlamak istiyor"
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Anayasa’nın aynı maddesi devam ediyor, 'Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.' Anayasa’nın bu hükmüne rağmen tam aksine tedbirler alıyor. Gazetecilerin elini kolunu bağlamak istiyor. Onları tutuklamak, hapse atmak istiyor ve bunu yapıyor.

Bunu yaparken de RTÜK sopa olarak kullanıyor. Fox TV’ye, Halk TV’ye ve TELE1'e ölçüsüz cezalar veriliyor. Haksız cezalar veriyor, sanıyor ki ben bu cezaları verirsem bunları sustururum. Bu ülkede yürekli, cesur, haber peşinde koşan gazeteciler var. Halkın aydınlanmasını sağlamak için mücadele eden gazeteciler var. Özgürlükten, demokrasiden, hukuktan, adaletten yana olan gazeteciler var. Bu zor günlerde bile halkı bilgilendirmek için 24 saat çalışıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.