Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor; Deprem gerçeğini kabul ediyorsak önlemler için çaba harcamak zorundayız

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor; Deprem gerçeğini kabul ediyorsak önlemler için çaba harcamak zorundayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Mesut Yılmaz siyasi dünyamızın önemli bir aktörüydü. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz.Depremin beşinci günü enkaz hâlâ kaldırılmış değil. İnşallah enkaz altındakiler de kurtarılır.

Arama-kurtarma ekiplerine yürekten teşekkür etmek görevimiz. 24 saat ‘Acaba bir ses duyabilir miyiz?’ diye çalışıyor. Hastaneyi ziyaret ettik. Depreme nasıl yakalandıklarını anlattılar. Biz yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

CHP'nin bütün üyelerine yürekten teşekkür ederim. Depremin olduğu andan itibaren arkadaşlarımız İzmir'e gitti. 91 milletvekili arkadaşımız İzmir'de görev aldı. Her enkazın başında 24 saat milletvekillerimiz bekledi, çadırların tümü gezildi.

Şu anda İzmir’de hiç kimse aç ve açıkta değil. Bunlar CHP’nin belediyeyle yaptığı çalışmalar. Bir deprem gerçeği var, bunu sürekli yaşıyoruz. Eğer biz ülke olarak deprem gerçeğini kabul ediyorsak önlemler için çaba harcamak zorundayız." 

Her depremden sonra aynı şeyleri yapıyoruz. Siyaset ve sivil dünyada da değişen bir şey yok. Deprem olduğunda can kaybını minimize edebiliriz bunu düşünmeliyiz.

Deprem mühendisleri diye bir dal var. Bilim bize bunları sunmuş vaziyette."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.